Είναι, σίγουρα, πιο υγιεινά αλλά είναι εξίσου νόστιμα με τα τηγανητά

ΥΛΙΚΑ:

  • 2-3 κολοκυθάκια σχετικά μεγάλα
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις με καλαμποκάλευροκαι μια  δυο κουταλιές  φρυγανιά  αν θέλουμε
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι για τα κολοκυθάκια
  • Ελαιόλαδο για το τέλος  ή  σκορδόλαδο

Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες πάχους λίγου μεγαλύτερου από 1/2 cm  ή σε μακρόστενες (κατά μήκος) ή σε μπαστουνάκια. Τα αλατίζουμε και  προσθέτουμε και  την πάπρικα .
  • Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ .
  •  Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει λίγο λαδάκι με  ένα  πινέλο όχι  πολύ.
  • Στρώνουμε τις αλευρωμένες φέτες μια δίπλα στην άλλη,σαν ντόμινο να αγγίζει η μια την άλλη όπως φαίνεται στις  φωτογραφίες παρακάτω ώστε  να γίνουν ομοιόμορφα  τραγανά και ψημένα .
  • Τα λαδώνουμε με λαδάκι και τα πασπαλίζουμε  με  λίγη πάπρικα (προαιρετικά)και τα  ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180  βαθμούς για 30 λεπτά ή και παραπάνω ανάλογα με το πάχος που θα  κόψουμε  τα  κολοκυθάκια  μας

Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ

Πηγή