Εάν υπάρχει ένα ψάρι για να μαγειρέψουμε γρήγορα και εύκολα αυτό είναι ο σολομός. Και εάν τον συνδυάσουμε με πορτοκάλι το αποτέλεσμα είναι τέλειο.

 

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 κλαδάκι από δεντρολίβανο
  • Aλάτι, πιπέρι
  • Eλαιόλαδο

 

Για τη σάλτσα πορτοκάλι

  • 2 πορτοκάλια
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 25 γρ. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα σολωμού με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, προετοιμάζουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει ρευστή, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε αυτό το σημείο βγάζουμε τα φιλέτα σολομού, σερβίρουμε και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού.

 

Πηγή