Η φασολάδα, αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά. Πέρα από τον κλασικό τρόπο όμως, μπορείτε να την φτιάξετε προσθέτοντας μπέικον και λουκάνικο.

Θα φτάσετε την γεύση σε άλλα επίπεδα. Η καλύτερη επιλογή για τις χειμωνιάτικες ημέρες. Άκρως χορταστική.

Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 κλαράκι θυμάρι
  • 3 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. λουκάνικα, κομμένα
  • 150 γρ. μπέικον, σε ψιλοκομμένες φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κιλό φασόλια, ξερά
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 250 γρ. ντομάτα, τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  • Αρχικά, βάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα στο νερό να μαλακώσουν.
  • Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά, δηλαδή τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
  • Τηγανίζουμε το μπέικον και τα λουκάνικα με ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο τους στη φασολάδα, πριν τελειώσει το βράσιμό της (αν χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη).
  • Αφήνουμε να τελειώσει το βράσιμό της και τη σερβίρουμε ζεστή.
  Πως να φτιάξετε λαχταριστή ανάποδη τάρτα μήλου

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε την φασολάδα με ρέγκες ψητές, ελιές και λακέρδα.

ΠΗΓΗ