Αρωματικές φαρφάλες με κοτόπουλο και μανιτάρια. Ότι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Ένα πιάτο που σίγουρα θα λατρέψετε!

 

Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο, κομμένο σε δοντάκια
  • Μισό κιλό φιλετάκια κοτόπουλου, σε κομματάκια
  • 250 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια, σε φετάκια
  • Μισή κούπα κρασί, λευκό
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρια, πολύχρωμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. φαρφάλες

Εκτέλεση συνταγής

  • Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο να μαραθεί.
  • Ρίχνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε να ροδίσουν ελαφρά.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια κι ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά, ώσπου να μαραθούν.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε αλάτι, τα πιπέρια, την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε επάνω στη φωτιά, ώσπου το φαγητό ν’ αρχίσει να βράζει.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Έπειτα, βράζουμε τις φαρφάλες για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις στραγγίζουμε.
  • Τέλος, τις ρίχνουμε κι τις ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
  Φαλάφελ: Πως θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μεζέ που σίγουρα θα λατρέψετε

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τις φαρφάλες.
  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε λιαστή ντομάτα στο πιάτο μας.

ΠΗΓΗ