Νέα τάση στους καναπέδες που έρχονται, από τα παλιά, για να φέρουν την αλλαγή που όλοι επιζητούμε στα σπίτια μας!   

Advertisements

Το καθιστικό είναι ένας από τους χώρους που θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη διακόσμησή του αλλά και στην επιλογή του καθετί εισάγουμε σε αυτό. Οι καναπέδες πάντα έχουν προτεραιότητα και θα πρέπει να επιλέγονται με σύνεση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή ενός καναπέ σίγουρα αποτελεί  η άνεση. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική. Η αίσθηση της στρογγυλής τραπέζης παίρνει μορφή πλέον και στο καθιστικό αφού η νέα τάση θέλει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Η τάση αυτή επιβάλει όχι μόνο τη σμίλεψη των άκρων στους καναπέδες αλλά και την ώθηση μιας συνεχούς ροής επί του χώρου η οποία επιτρέπεται να διακόπτεται μόνο κατ’ εξαίρεση. Αυτό σημαίνει πως ο σχεδιασμός των νέων καναπέδων χωρίζεται κυρίως σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τους ενιαίους καναπέδες οβάλ ή στρογγυλού σχηματισμού που παρέχουν τη δυνατότητα διάσπασης του όλου σε μικρότερα αυτοτελή κομμάτια ενώ η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει τους λεγόμενους ως ανεξάρτητους καναπέδες, με καμπύλες, που, όμως, επί τους ουσίας δίνουν τη δυνατότητα να συνδέονται έστω και εικονικά παρέχοντας επίσης μια συνεχή ροή επί του χώρου όπου τοποθετούνται.

Χρησιμοποιείστε ανεξάρτητους καναπέδες με καμπύλες, ακόμη και σε μικρούς χώρους, και αφήστε τους να απογειώσουν αισθητικά το καθιστικό σας. Δώστε στις καμπύλες των καναπέδων ανοιχτές αποχρώσεις ιδιαίτερα αν το καθιστικό σας έχει ανοιχτά χρώματα στο σύνολό του.

Sasha Bikoff.

Μια πιο γαλλική και φινετσάτη προσέγγιση επιτάσσει τη λιτότητα. Αν και ο σχεδιασμός του καναπέ παραμένει ο ίδιο οι γραμμές του δίνουν έναν αέρα πολυτέλειας και κομψότητας.

Advertisements
Photo by Alex Profit for Marie Claire Maison.

Η κυκλική διάταξη είναι όσα πρεσβεύει αυτή η νέα τάση. Το στιλ αυτό μπορεί να ενταχθεί τόσο σε μικρούς χώρους όσο και σε μεγάλου. Σε αυτή τη νέα τάση οι τηλεοράσεις δεν αποτελούν το στοιχείο γύρω από το οποίο θα πρέπει όλα να περιστοιχίζονται. Κεντρικό ρόλο παίζουν οι άνθρωποι και η επικοινωνία μεταξύ τους. Οι επιλογές των σχεδίων είναι πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους κρατώντας, όμως, ως ειδοποιό αρχή το σχηματισμό του κύκλου.

D2 Interieurs.
William Waldron για το Elle Décor.
Amy Lau Design.

Οι έντονοι χρωματισμοί στα υφάσματα και η τρυφερή υφή του βελούδου ενδείκνυνται σε αυτή τη νέα τάση αφού οι επιρροές από την pop art είναι εμφανείς όχι μόνο στα χρώματα αλλά και στην ομοιότητα των γραμμών και των σμιλεμένων άκρων.

DimoreStudio.
Emily Henderson.

Οι επιλογές πολλές. Κάντε τη δική σας και δώστε στο καθιστικό σας ένα νέο, μοντέρνο και ανατρεπτικό χαρακτήρα στη στιγμή.

Πηγή

Advertisements