Το χρώμα σε ένα υπνοδωμάτιο προβληματίζει πολύ κόσμο. Ειδικά αν ο χώρος σας είναι αρκετά μικρός και θέλετε να του δώσετε ύψος και βάθος, επιλέγοντας τη σωστή απόχρωση μπορείτε να κάνετε θαύματα.

 

Ποια χρώματα είναι κατάλληλα για τους τοίχους του δωματίου σας; Ποια θα μεγαλώσουν το χώρο σας και θα σας βοηθήσουν να τον διακοσμήσετε πιο εύκολα;

 

Λευκό

Όταν μιλάμε για μικρούς χώρους το πρώτο χρώμα που σκεφτόμαστε είναι το λευκό. Αυτή η φυσική απόχρωση αντανακλά το φως σε όλο το χώρο και δημιουργεί τον τέλειο λευκό καμβά για να διακοσμήσετε στη συνέχεια όπως επιθυμείτε. Αν είστε fan των πιο δυνατών αποχρώσεων μπορείτε να βάψετε λευκούς τους τοίχους και να διακοσμήσετε με έπιπλα, διακοσμητικά και λουλούδια σε πιο δυναμικές αποχρώσεις.

 

Πράσινο

Σε ένα μικρό δωμάτιο δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο απαλές αποχρώσεις. Επιλέξτε ένα ωραίο, γλυκό πράσινο και συνδυάστε το με λευκά πατώματα και έπιπλα σε λευκό και πράσινο. Όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, το πράσινο κομοδίνο δείχνει σαν να είναι ένα με τον τοίχο δίνοντας την ψευδαίσθηση του βάθους στο χώρο.

 

Σκούρο λευκό

Άλλη μια υπέροχη απόχρωση για υπνοδωμάτιο είναι το πολύ σκούρο λευκό (που γκριζίζει ελαφρώς). Πρόκειται για ένα χρώμα που είναι επίσης πολύ φωτεινό και βοηθάει στο να διακοσμήσετε το χώρο σας σε ό,τι αποχρώσεις θέλετε. Συνδυάστε το με διάφορες αποχρώσεις του γκρι, του λευκού και του μαύρου για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

Παλ γκρι

Αν το δωμάτιό σας έχει έλλειψη τετραγωνικών μέτρων, τότε αυτή η απόχρωση είναι πολύ καλή επιλογή για να προσθέσετε ύψος και βάθος στο χώρο σας. Ενισχύστε τη διακόσμηση του δωματίου με ωραία υφάσματα στα σεντόνια του κρεβατιού σας και παλ αποχρώσεις στην υπόλοιπη διακόσμηση.

Tip Αποφύγετε τις σκούρες γκρι αποχρώσεις για τους τοίχους σας καθώς σύμφωνα με έρευνες δεν σας βοηθούν στον ύπνο.

 

Γκρι-μπλε

Οι τοίχοι στο δωμάτιο της παρακάτω φωτογραφίας είναι βαμμένοι σε ένα πολύ ωραίο γκρι μέσα στο οποίο υπάρχουν κρυμμένοι τόνοι του μπλε και του λιλά. Το χρώμα αυτό χαρίζει μια πολύ γλυκιά ατμόσφαιρα στο χώρο. Διακοσμήστε με παρόμοιες παλ αποχρώσεις του γκρι, του καφέ, του λευκού και του μπορντό.

 

Λευκό-ροζ

Άλλη μια απόχρωση που αγαπάμε πολύ και προτείνουμε σε δωμάτια με λίγα τετραγωνικά μέτρα είναι το λευκό που ελαφρώς ροζίζει. Αυτή η απόχρωση συνδυάζεται υπέροχα με ανοιχτόχρωμο ξύλο και καθαρό λευκό.

 

Μπλε

Ένα απαλό μπλε είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για υπνοδωμάτιο. Εκτός του ότι μεγαλώνει το δωμάτιο, σύμφωνα με έρευνα αποτελεί την καλύτερη επιλογή χρώματος για όσους ανθρώπους έχουν προβλήματα αϋπνίας. Διακοσμήστε με λευκά έπιπλα και διακοσμητικά για να δείξει ο χώρος ακόμα πιο φωτεινός και μεγάλος.

Tip Όπως είπαμε και προηγουμένως τα ταβάνια είναι καλό να βάφονται λευκά για να προστίθεται ύψος στο χώρο. Τι είδους λευκό, όμως, πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Εδώ οι απόψεις διίστανται. Το λαμπερό-αστραφτερό λευκό αντανακλά το φως φωτίζοντας το χώρο και κάνοντάς τον να δείχνει μεγαλύτερος, ενώ το ματ λευκό «εξαφανίζει» το ταβάνι προσθέτοντας εκτός των άλλων και ύψος στο χώρο. Η επιλογή, λοιπόν, είναι δική σας.

 

Λιλά

Το έντονο λιλά δεν αποτελεί καλή επιλογή για υπνοδωμάτιο, αλλά ένα απαλό, «σκονισμένο» λιλά δίνει μια ωραία ατμόσφαιρα στο χώρο και του προσθέτει δυναμισμό. Το συγκεκριμένο χρώμα συνδυάζεται ιδανικά με λευκό και γκρι, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη αντίθεση στο μάτι.

 

Μπλε-πετρόλ

Αν δεν θέλετε να βάψετε όλο το υπνοδωμάτιο με μια έντονη απόχρωση μπορείτε να επιλέξετε να βάψετε μόνο τον έναν τοίχο σε ένα βαθύ μπλε-πετρόλ. Προτιμήστε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι για ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα και βάψτε τους υπόλοιπους τοίχους λευκούς. Ο χώρος θα μεγαλώσει και ταυτόχρονα θα αποκτήσει χρώμα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο. Επιλέξτε μίνιμαλ διακόσμηση χωρίς υπερβολές.

 

Πηγή