Αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας γίνονται γρήγορα, με λίγα υλικά, και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 180 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο ή άλλο της αρεσκείας σας
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. αλεσμένο αμύγδαλο

Για την επικάλυψη

  • τριμμένη σοκολάτα
  • τριμμένη καρύδα
  • τριμμένους ξηρούς καρπούς
  • τρούφα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τα τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλο, λιώνοντας πρώτα τη σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε τότε την άχνη και το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά ώστε να είναι εύκολο στο πλάσιμο.
  • Μπορούμε να το αφήσουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
  • Πλάθουμε 24 μπαλίτσες, τις κυλάμε στο ξύσμα σοκολάτας ή σε άχνη ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς και τις βάζουμε σε καραμελόχαρτα.

Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Από argiro.gr

 

 

 

  Παγωτό φιστίκι: Μια απολαυστική συνταγή που θα λατρέψεις