Ένα από τα πιο συχνά skincare λάθη γίνεται από τις γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα, οι οποίες αποφεύγουν την ενυδατική κρέμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται ξηρό και έτσι να παράγει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα στην προσπάθειά του να προστατευτεί. Χρειάζεται να αναζητήσετε προϊόντα για ξηρές επιδερμίδες, τα οποία ουσιαστικά ελέγχουν τη λιπαρότητα στο δέρμα σας.

Advertisements

Ένα από τα πιο παλιά beauty tricks που αφορά τις γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα είναι η εφαρμογή μηλόξυδου ή πράσινου τσαγιού αντί για toner. Και τα δύο συστατικά φέρνουν σε ισορροπία το pH της επιδερμίδας.

Το μηλόξυδο έχει στυπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, κάτι που το καθιστά σημαντικό στην αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων της επιδερμίδας, όπως η έντονη λιπαρότητα. Η οποία με τη σειρά της συνεπάγεται με σπυράκια, τάση ακμής, εμφάνιση πόρων.

Προσθέστε μηλόξυδο και νερό σε βαμβάκι ή τα στρόγγυλα pads και περάστε το πρόσωπό σας, μετά τον καθαρισμό. Δώστε έμφαση στα σημεία που παρουσιάζεται έντονη λιπαρότητα, όπως είναι το Τ. Στη συνέχει εφαρμόστε την ενυδατική σας και είστε έτοιμες.

πηγή

Advertisements