Νομίζεις πως προσέχεις κάθε λεπτομέρεια στην περιποίηση του προσώπου σου.

Advertisements

Δεν ξεχνάς ποτέ την αντηλιακή σου κρέμα και φροντίζεις να ενυδατώνεις το πρόσωπό σου με τα κατάλληλα προϊόντα πρωί – βράδυ. Με άλλα λόγια, αν σε ρωτούσαν, σίγουρα θα έλεγες πως δεν σου ξεφεύγει… ψεγάδι.

Μήπως, όμως, ανήκεις κι εσύ στο 90% των γυναικών που δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στο σημείο – κλειδί της ομορφιάς του προσώπου τους.

Ποιο είναι αυτό; Τα χείλη.

Οι περισσότερες από εμάς δεν παραλείπουμε να φοράμε το κραγιόν ή το gloss μας σε κάθε μας έξοδο, ωστόσο –ειδικά τον χειμώνα- υπάρχουν στιγμές που παρατηρούμε πως η όψη και η υφή των χειλιών μας δεν είναι αυτή που θα θέλαμε.

Advertisements

Σε αντίθεση με όσα πιστεύει μεγάλο ποσοστό γυναικών, τα καλλυντικά προϊόντα δεν είναι σε θέση από μόνα τους να εξασφαλίσουν την ενυδάτωση και την απαλότητα στο συγκεκριμένο σημείο γι’ αυτό και πέρα από το μακιγιάζ μας, επιβάλλεται να δώσουμε την πρέπουσα σημασία και στην περιποίηση της περιοχής.

Το κραγιόν, λοιπόν, δεν φτάνει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε τα χείλη μας με γενναίες δώσεις βαζελίνης και αμυγδαλέλαιο, κυρίως όταν πιάνουν τα πρώτα κρύα και τα χείλη μας εκτίθενται σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε το ξεφλούδισμα και το επώδυνο «σπάσιμο» δεν έχουμε παρά να αφιερώνουμε ελάχιστο χρόνο ημερησίως προκειμένου να απολεπίζουμε, να ενυδατώνουμε και να κρατάμε την τόσο σημαντική αυτή περιοχή στην κατάσταση που επιθυμούμε.

Γιατί, δυστυχώς, τα σκασμένα, ταλαιπωρημένα χείλη δεν κρύβονται ούτε με το πιο ακριβό lipstick!

Advertisements

Lip balms, ειδικά λαδάκια ενυδάτωσης και τα απαραίτητα lip scrubs θα γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί μας τους μήνες που ακολουθούν με τη λύση της «τεμπέλες» να εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεών μας. Ο λόγος για το θαυματουργό αμυγδαλέλαιο του οποίου μόλις μερικές σταγονίτσες αρκούν για να κάνουν τη διαφορά.

Θέλεις χείλη για φίλημα; Ο χειμώνας απαιτεί νέα beauty routine και δεν έχεις παρά να πεις το «ναι»…

πηγή

Advertisements