Advertisements

Μήπως για αυτό δεν μαγειρεύεις τέλεια όπως οι σεφ;

Ένα από τα πιο συχνά λάθη των άπειρων μαγείρων ή αυτών που βιάζονται, είναι πως δεν αφήνουν το τηγάνι να κάψει αρκετά πριν βάλουν λάδι και σοτάρουν τα κρεμμύδια ή ό,τι άλλο. Με αποτέλεσμα… τίποτα.

Advertisements

Το λάδι δεν καίει όσο πρέπει και το φαγητό κολλάει στο τηγάνι, δεν σοτάρεται σωστά και μένει χωρίς χρώμα. Ένα ζεστό τηγάνι είναι πολύ σημαντικό για να σοτάρεις τέλεια τα λαχανικά ή να δημιουργήσεις μια τέλεια κρούστα στο κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά.

Οι σεφ προτείνουν: Αν νομίζετε πως το τηγάνι σας έχει κάψει αρκετά, αφήστε το να κάψει 2-3 λεπτά ακόμα. Όταν νομίζετε πως θα πάρει φωτιά, τότε ρίξτε το λάδι και μαγειρέψτε το φαγητό σας. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements