Αν υπάρχει ένας ακόμη λόγος που μας αρέσει το καλοκαίρι –εκτός από τα μπάνια, τις ατελείωτες διακοπές και τα κοκτέιλς στην αμμουδιά- αυτός είναι τα καλοκαιρινά φρούτα που μπορούμε να τρώμε με μανία. Φράουλες, κεράσια, ροδάκινα, νεκταρίνια είναι αυτά που μας έρχονται στο μυαλό με μια πρώτη σκέψη και μερικά από αυτά που θα θέλαμε να τρώμε σχεδόν κάθε μέρα.

Κάθε φρούτο όμως έχει την ιδιαιτερότητά του, κυρίως στο καθάρισμα και το πλύσιμο, και εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πλύνεις τις φράουλες και να τις διατηρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα; Το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρεις είναι πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τις πλύνεις, εκτός και αν πρόκειται να τις καταναλώσεις εκείνη τη στιγμή.

Πλύνε τις με ξύδι για να παραμείνουν φρέσκες έως και 2 εβδομάδες: Ένα από τα καλύτερα πράγματα που κάνει το ξύδι είναι να καταστρέφει τα επιβλαβή βακτήρια, οπότε το να πλένεις τις φράουλές σου με αυτό θα τις κρατήσει φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και αν νομίζεις πως θα πάρουν τη γεύση του ξυδιού, μπορείς απλά να τις ξεπλύνεις.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Κόψε το κοτσάνι και βάλε τις σε ένα τάπερ: Το να κόψεις τα κοτσάνια από τις φράουλες και να τις βάλεις σε φαγητοδοχείο είναι ο πιο απλός τρόπος για να αποθηκεύσεις και να διατηρήσεις τοις φράουλες. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να τις πλύνεις από πριν, εκτός και αν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσεις άμεσα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι χαρτί κουζίνας και ένα αεροστεγές δοχείο.
Άφησε τις στη συσκευασία τους και τοποθέτησέ τις στον πάγκο της κουζίνας: Εάν θες να χρησιμοποιήσεις τις φράουλες αμέσως, άφησε τις στην αρχική συσκευασία τους και τοποθέτησέ τις στον πάγκο της κουζίνας. Έπειτα πλύνε τις λίγο πριν τις χρησιμοποιήσεις. Αυτές οι φράουλες θα παραμείνουν φρέσκες για περίπου δύο μέρες. Επιπλέον να θυμάσαι πάντα να πετάς τις ήδη χαλασμένες, καθώς αυτό θα εμποδίσει και τις υπόλοιπες να χαλάσουν.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Πηγή