Advertisements

Ένα θα είναι το κρυφό σου όπλο

Ενώ ακολουθείς κάθε χρόνο κατά γράμμα τη συνταγή για να πετύχεις τα μελομακάρονα, κάτι συμβαίνει και δεν σου πετυχαίνουν ακριβώς. Μήπως τελικά το πρόβλημα δεν είναι στο ζυμάρι για τα μελομακάρονα αλλά στο σιρόπι;

Advertisements

Κι όμως εκεί βρίσκεται όλο το θέμα. Τι σιρόπι για να έχει τη σωστή θερμοκρασία για το μέλωμα πρέπει να είναι φτιαγμένο από το προηγούμενο βράδυ και αφού το αφήσεις έξω χωρίς να το βάλεις στο ψυγείο.

Για να φτιάξεις το σιρόπι βάλε ίση ποσότητα ζάχαρης κρυσταλλικής, μελιού και νερού. Βράσε τα υλικά για 3-4 λεπτά και άφησε το σιρόπι να δέσει όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα κι ενώ τα μελομακάρονα είναι ζεστά και βγουν από τον φούρνο, τα βυθίζεις στο σιρόπι για 1 λεπτό, το βγάζεις, τα στραγγίζεις και πασπαλίζεις με το χοντροκομμένο καρυδάκι.

Advertisements

Πηγή