Όχι δεν είστε παράλογες εάν πιστεύετε πως περισσότερο από τα παιδιά, από τις δουλειές του σπιτιού και από τη δουλειά σας, ο άντρας σας είναι εκείνος που σας αγχώνει.

Πρόσφατα διεξήχθη μια έρευνα σε 7000 μητέρες και το 46% δήλωσε ότι οι σύζυγοι είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που τις αγχώνει, περισσότερο από τα παιδιά και από τις δουλειές του σπιτιού. Και το άγχος οφείλεται στο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συζύγων δε βοηθούν στην ανατροφή των παιδιών ή στις οικιακές υποχρεώσεις, γεγονός που δημιουργεί διπλή δουλειά για τις γυναίκες.

Αν και δεν είναι όλοι οι σύντροφοι το ίδιο και υπάρχουν περιπτώσεις που βοηθούν τις γυναίκες, παρόλα αυτά σύμφωνα με την έρευνα το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελεί μακροπρόθεσμο βάρος.

Σε ένα όμως βαθμό φταίνε και οι γυναίκες που πιστεύουν ότι μετά το γάμο ο σύντροφός τους θα αλλάξει και θα βοηθάει ενεργά, καθαρίζοντας το σπίτι, πλένοντας τα πιάτα και περνώντας χρόνο με τα παιδιά.

  8 τρόποι για να μάθεις να διεκδικείς και να εκφράζεις αποτελεσματικά τις ανάγκες σου

Αν λοιπόν ο σύντροφός σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, ίσως έφτασε η ώρα να συζητήσετε μαζί του, ώστε να συμμετέχει στις καθημερινές δραστηριότητας, έτσι ώστε να σταματήσει να σας είναι βάρος και να σας αγχώνει.

Πηγή