πηγηΗ δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα ανέβασε φωτογραφία του τάφου που τράβηξε η ίδια αναφέροντας ότι πρέπει «να σταματήσουν επιτέλους τα ψεύδη και οι αθλιότητες ότι είναι εγκαταλειμμένος, παρατημένος».

«Σήμερα πήγα στο Α’ Νεκροταφείο να αφήσω λουλούδια στον πατέρα μου. Σε ένα μονοπατάκι ούτε 50 μέτρων βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι τάφοι ανθρώπων που έγραψαν ιστορία σε αυτό τον τόπο. Η σειρά ξεκινάει με πρώτο του Λουκή Ακρίτα κι ακολουθούν με τη σειρά του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Νικηφόρο Μανδηλαρά, του Μενέλαου Λουντέμη, της μεγάλης Κυβέλης, της Αλίκης Βουγιουκλάκης, της Ελλης Λαμπέτη, του Βασίλη Λογοθετίδη και τέλος του Βασίλη Τσιτσάνη. Δίπλα ο Σωτήρης Πέτρουλας και ο Μάνος Κατράκης με τη Λίντα Άλμα μαζί. Πάντα αφήνω αμάραντα στους τάφους του Μανδηλαρά, του Λαμπράκη και της Αλίκης. Σήμερα μάλιστα φωτογράφισα τον τάφο της για να σταματήσουν επιτέλους τα ψεύδη και οι αθλιότητες ότι είναι εγκαταλειμμένος, παρατημένος και ντροπή και αίσχος και δεν συμμαζεύεται. Ο τάφος είναι περιποιημένος, τετρακάθαρος κι ολάνθιστος εξ ου και το φωτογραφικό τεκμήριο. (Αποτέφρωση αδελφές μου, αποτέφρωση)». 

 

Η Έλενα Ακρίτα αποκάλυψε με αφορμή το βιβλίο της που κυκλοφόρησε πρόσφατα, «Τα τάπερ της Αλίκης», ότι η Βουγιουκλάκη είχε βαφτίσει το μοναχογιό της Παύλο.«Δέθηκα με την Αλίκη. Την εκτιμούσα και ως γυναίκα και ηθοποιό και ως σταρ… Βάφτισε το γιο μου, τον Παύλο, και ήταν υπέροχη νονά μέχρι που “έφυγε”. Ίσως γι’ αυτά έβαλα τη μία ηρωίδα μου να έχει νονά την Αλίκη, όπως νονά την είχε ο γιος μου. Η τραγική ειρωνεία είναι πως όταν σκεφτόμασταν με τον Κώστα Αρζόγλου ποιος θα βαφτίσει το αγόρι μας, του έλεγα “μήπως να βρούμε μια μικρότερη νονά για να τη χαρεί ο μικρός μεγαλώνοντας;” και απαντούσε με χιούμορ “η Αλίκη θα μας θάψει όλους”. Δυόμισι χρόνια μετά “έφυγε”».

πηγη