Εάν έχεις περάσει από τα φοιτητικά σου χρόνια, είσαι νοικοκυρά, εργένισσα ή μαμά, τότε θα ξέρεις τι σημαίνει να σου λασπώνουν τα μακαρόνια, και πόσο εκνευριστικό μπορεί να γίνει αυτό. Το αιώνιο πρόβλημα, που κάνει τα μακαρόνια να κολλάνε μεταξύ τους μόλις τα στραγγίσεις, βρήκε τη λύση του και είμαστε κάπως ενθουσιασμένες.

 

Το μυστικό να ξέρεις βρίσκεται στο μαγείρεμά τους και πουθενά αλλού. Αφενός να σου πούμε, πως ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να βάζεις τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, εάν πρώτα δεν έχει βράσει το νερό. Είναι το σημαντικότερο και αυτό που κάνει ουσιαστικά τα μακαρόνια να κολλάνε μεταξύ τους.

 

Αφού λοιπόν πάρει μία βράση το νερό και ρίξεις μέσα τα μακαρόνια, ανακάτεψέ τα για ένα με δύο λεπτά, μέχρι να δεις και πάλι το νερό να βράζει. Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να ξεπεράσεις τον χρόνο βρασίματος. Αν δεν καταναλώσεις τα μακαρόνια άμεσα, ξέπλυνέ τα με κρύο νερό και λίγο πριν τα σερβίρεις ζέστανε τα ξανά προσθέτοντας λίγη σως.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα έχεις πια λασπωμένα και κολλημένα μακαρόνια.

 

 

Πηγή

Σχολίασε το...