Μην χασετε

Τα dos & don’t για να αντιμετωπίσεις γρήγορα ένα ενοχλητικό σπυράκι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από ένα σπυράκι που ξαφνικά «φυτρώνει» στο πρόσωπό σου.

Advertisements

Ναι νιώθεις άβολα, σαν όλοι να κοιτούν επίμονα στο συγκεκριμένο σημείο του προσώπου σου. Τι κι αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα, αμέτρητα προϊόνταπου υπόσχονται ότι καταπολεμούν την ακμή και τη λιπαρότητα, θεραπείες, ακόμα και φαρμακευτική αγωγή αλλά στην πραγματικότητα δεν τη νίκησες ποτέ.

Η ακμή μπορεί ως γνωστόν να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως ταλάθος προϊόντα περιποίησης, ο κακός ή ελλιπής καθαρισμός, το στρες, το περιβάλλον, αλλά και τα επίπεδα ορμονών. Επιπλέον εκτός από όλα αυτά βάζουμε κι εμείς το χεράκι μας με αποτέλεσμα να επιδεινώνουμε την κατάσταση. Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που αναζητήσατε στο διαδίκτυο «πώς να απαλλαγώ από ένα σπυράκι γρήγορα». Δεν φτάνει όμως να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, αλλά είναι σημαντικά και αυτά που δεν πρέπει να κάνετε για να ανακουφίσετε το δέρμα σας γρήγορα από την φλεγμονή.

Αυτά είναι τα dos & don’t για να ξεφορτωθείτε το ενοχλητικό σπυράκι που σας χαλάει την εμφάνιση αλλά και την διάθεση, άμεσα!

1 Do O πάγος

Αν αισθάνεστε πόνο και πρήξιμο στο σημείο που βρίσκεται το σπυράκι, χρησιμοποιήστε ένα παγάκι. Τυλίξτε το με ένα μαλακό πανί και ακουμπήστε στο πρόσωπο σας για 3-4 λεπτά. Επαναλάβετε ξανά μέσα στην μέρα. Θα μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο.

2 Do Απλώστε μίγμα ασπιρίνης

Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, το βασικό συστατικό ενάντια στην ακμή. Λιώστε την ασπιρίνη με ένα κουτάλι και μερικές σταγόνες νερό, ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Εφαρμόστε απευθείας στο σπυράκι.

3 Don’t Τα χέρια ποτέ στο πρόσωπο

Advertisements

Μην τρίβετε, ξύνετε, γενικά μην ακουμπάτε τα χέρια σας στο πρόσωπο σας. Ναι είναι δύσκολο αλλά είναι πολύ σημαντικό αφού προκαλεί μόλυνση στο δέρμα.

4 Don’t Mην ξηραίνετε υπερβολικά την ερεθισμένη περιοχή

Δεν έχει να κάνει με τα χημικά συστατικά που χρησιμοποιείτε αλλά με την ποσότητα που απλώνετε. Ακόμα και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση, άρα τα προϊόντα ενάντια στην ακμή πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο και σε σωστές δοσολογίες.

5 Don’t Mην τρώτε οστρακοειδή.

Έχει αποδειχτεί πως η κατανάλωση οστρακοειδών, λόγω του ιωδίου που περιέχουν, επιβαρύνει το δέρμα με ακμή οπότε καλό είναι να τα αποφύγετε.

6 Do Ελεγξτε ποιες τροφές σας προκαλούν φλεγμονή

Ένα hamburger αργά το βράδυ ίσως παρατηρήσετε να σας προκαλεί ακμή την άλλη μέρα. Παρατηρήστε με τι αντιδρά ο οργανισμός και ελαττώστε αυτές τις τροφές.

7 Don’t Mην τα σπάσετε

Advertisements

Αντισταθείτε και μην τα σπάσετε. Αν πάλι το κάνετε, ο σωστός είναι με μια πετσέτα που θα έχετε βρέξει με λίγο ζεστό νερό και στην συνέχεια εφαρμόστε την θεραπεία σας κανονικά.

8 Don’t Μην πιστεύετε κάθε DIY κόλπο που διαβάζετε

Τα DIYs μας αρέσουν, δεν αρέσουν όμως πάντα και την επιδερμίδα μας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που προκαλούν επιπλέον ερεθισμό και επιβαρύνουν την υγεία του δέρματος.

9 Don’t Μην επιλέξετε πιο ισχυρό καθαριστικό προσώπου

Όσο κι αν το πρόβλημα επιμένει, το καθαριστικό σας πρέπει να είναι απαλό, ώστε τα προϊόντα που εφαρμόζετε τοπικά, να μπορούν να διεισδύσουν πιο βαθιά το δέρμα και να είναι περισσότερο αποτελεσματικά.

Πηγή 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα