Μην χασετε

Τα 5 πιο συχνά στιλιστικά λάθη που κάνουμε στις καλοκαιρινές εμφανίσεις μας

Όσα κείμενα μόδας κι αν διαβάσουμε όσα looks κι αν δούμε από fashionistas, πάντα θα υπάρχουν κάποια στιλιστικά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες. Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, αυτά τα λαθάκια φαίνεται πως πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα να υποβαθμίζουμε από μόνες τις εμφανίσεις μας, ενώ με μερικές μικρές αλλαγές όλα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν πέντε αστοχίες που κάνουμε οι περισσότερες είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι και το φετινό καλοκαίρι είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα διορθώσουμε. Ποια είναι αυτά;

1. Υφάσματα

Αυτό είναι σίγουρα το πιο συχνό λάθος που κάνουμε οι γυναίκες τους καλοκαιρινούς μήνες. Εάν η υψηλή θερμοκρασία του καλοκαιριού και ο ιδρώτας που προκαλείται, συνδυαστεί με ρούχα αμφίβολης ποιότητας, τότε μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε μυρωδιά.

Το καλοκαίρι λοιπόν, είναι προτιμότερο να επιλέγεις δροσερά και απορροφητικά υφάσματα όπως το λινό, το βαμβάκι, το μετάξι και σε καμία περίπτωση συνθετικά υφάσματα που δεν επιτρέπουν στην επιδερμίδα σου να αναπνεύσει.

Advertisements

 

 

2. Πολλά χρώματα

Σίγουρα η περίοδος του καλοκαιριού είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που όλες μας θέλουμε να προσθέσουμε χρώμα στα σύνολα μας. Άλλωστε οι σκούρες αποχρώσεις μας κάνουν να ζεσταινόμαστε ακόμα περισσότερο. Συχνά όμως, στην προσπάθεια μας να συνδυάσουμε διαφορετικές αποχρώσεις, το παρακάνουμε και φοράμε πολλά χρώματα ή εμπριμέ μοτίβα που δημιουργούν σύγχυση. Φυσικά, μπορείς να πειραματιστείς με το στιλ σου όσο εσύ θέλεις, αλλά αν επιθυμείς το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό θα χρειαστεί να κρατήσεις ισορροπία.

Advertisements

 

3. Προσοχή στις λεπτομέρειες

Τα καλοκαιρινά υφάσματα είναι πιο ανάλαφρα και δροσερά με σκοπό να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη, ωστόσο υπάρχει κάτι που χρειάζεται προσοχή. Λίγο πριν φύγουμε από το σπίτι, θα πρέπει να ρίχνουμε μία ματιά στον καθρέφτη και να παρατηρούμε εάν τα ρούχα μας διαφανίζουν, αφού αυτό συμβαίνει συχνά με τα λεπτά υφάσματα. Ένα μισοφόρι ή η επιλογή των κατάλληλων εσωρούχων θα μας σώσει από πιθανές άβολες καταστάσεις.

 

 

Advertisements

4. Αξεσουάρ

Το boho στιλ είναι το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού και ένα από τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν είναι το layering από κοσμήματα. Ωστόσο και εδώ χρειάζεται προσοχή, αφού δεν χρειάζεται να το παρακάνεις με πολλά layers από κολιέ. Τρία ή τέσσερα κολιέ είναι αρκετά για να αναβαθμίσεις το σύνολο σου.

 

5. Μέγεθος

Το λάθος νούμερο στα ρούχα είναι ένα από τα πιο συχνά στιλιστικά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες και κυρίως την περίοδο του καλοκαιριού. Κάποιες το παρακάνουμε με τα oversized και κάποιες το παρακάνουμε με το ελάχιστο ύφασμα. Στόχος όλων μας όμως είναι να φορέσουμε κάτι που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη. Το σωστό και θεμιτό κρύβεται για ακόμα μία φορά στη μέση και είναι η ισορροπία. Θα πρέπει δηλαδή να επιλέγεις το κατάλληλο νούμερο ρούχων για το δικό σου σώμα, ούτε μικρότερο ούτε μεγαλύτερο. Τα αέρινα υφάσματα είναι η λύση αντιμετώπισης και όχι το λιγοστό ύφασμα.

 

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα