Είσαι μόλις πέντε βήματα μακριά από μεγάλα, σαγηνευτικά μάτια

Μέχρι σήμερα, είναι σίγουρο πως θα έχεις ακούσει πως είναι σχεδόν αποδεδειγμένο ότι τα μεγαλύτερα μάτια είναι πολύ πιο εντυπωσιακά με με μία δυναμική που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Ο πιο εύκολος, γρήγορος και ασφαλής τρόπος, εάν δεν έχεις μεγάλα μάτια είναι φυσικά, το makeup και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς λίγα και μόνο tricks μπορούν να κάνουν όλα τα μάτια να δείχνουν δύο φορές μεγαλύτερα!

Ποια είναι όμως αυτά;

Επικεντρώσου στις κεντρικές βλεφαρίδες

Όταν πρόκειται για μάσκαρα, χρειάζεται πραγματική στρατηγική. Η Celia Burton, makeup artist, τονίζει ότι αφού χτενίσεις λίγο τις βλεφαρίδες, περνάς μια μικρή στρώση μάσκαρα και έπειτα μία δεύτερη μόνο στις βλεφαρίδες που βρίσκονται στο κέντρο κάθε ματιού. Αυτό «ανοίγει» αυτομάτως το βλέμμα κάνοντας τα μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο στρογγυλά.

Δοκίμασε ένα μεγάλο πινέλο, αντί για το βουρτσάκι της μάσκαρα

Σκέψου αυτά τα μεγάλα πινέλα που μοιάζουν με βεντάλια και χρησιμοποιούνται κυρίως για το highlighter. Κι όμως! H ηθοποιός Kristen Bell είναι φανατική φαν αυτού του trick και συμβουλεύει να βάλεις λίγη μάσκαρα στις άκρες του πινέλου και έπειτα να το περάσεις από τις βλεφαρίδες σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να είναι οι βλεφαρίδες πιο έντονες στη ρίζα του και πιο «ανοιχτές» προς το τελείωμα τους.

Mη ξεχνάς το κλασσικό nude liner

Είναι το πιο απλό και το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις. Με ένα eyeliner σε cream μορφή και σε nude απόχρωση, εφαρμόζεις λίγη ποσότητα κατά μήκος εσωτερικά του ματιού. Όχι μόνο θα κάνει τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λίγο κάτω από τα μάτια ως concealer!

Δώσε λάμψη στις εσωτερικές γωνίες

Κλασσικό, διαχρονικό και αγαπημένο trick που μάλλον γνωρίζουν ήδη οι περισσότερες. Μία μικρή δόση highlighter ή shimmer σκιάς στην εσωτερική γωνία, θα κάνει τα μάτια σου να δείχνουν διπλάσια και ταυτόχρονα λαμπερά.

Η σωστή χρήση του (μαύρου) eyeliner

Αντίθετα από ότι μπορεί να νόμιζες, είναι πολύ καλύτερο να ξεκινάς τη γραμμή του eyeliner από τη μέση του βλεφάρου. Αυτό το κόλπο, θα δώσει μια διαφορετική ένταση στο βλέμμα, καθώς θα το ανορθώσει κάνοντας παράλληλα και πιο ζωηρό.

πηγή