Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ήλιος δεν κάνει διακρίσεις, ούτε βλάπτει επιλεκτικά. Ξέρουμε  επίσης πώς πρέπει να βάζουμε αντηλιακό ομοιόμορφα σε όλο το σώμα, αλλά πολλές φορές ξεχνάμε κάποια σημεία.

 

Δείτε ποια είναι παρακάτω.

Τα χείλη

Δεν είναι μόνο μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, καθώς ξεφλουδίζουν και αφυδατώνονται εύκολα, αλλά κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο από τον ήλιο. Μάλιστα ένα έγκαυμα στα χείλη είναι ιδιαιτέρως επώδυνο. Και επειδή γνωρίζουμε την αγάπη σας στα lip balms, προτείνουμε να αντικαταστήσετε το αγαπημένο σας lip balm με ένα που να περιέχει και SPF.

 

Τα αυτιά

Είναι η περιοχή του προσώπου που θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί η πιο παραπονεμένη από άποψη προστασίας. Πρόκειται για ένα σημείο αρκετά εκτεθειμένο στον ήλιο ακόμα και αν φοράει κάποιος καπέλο.

 

Τα πόδια

Δεν αναφερόμαστε σε όλο το μήκος των ποδιών, αλλά συγκεκριμένα στο κουτεπιέ και στις πατούσες. Το καλοκαίρι, όπως τα ρούχα έτσι και τα παπούτσια, γίνονται πιο ανάλαφρα αφήνοντας εκτεθειμένα τμήματα του ποδιού, τα οποία επίσης πρέπει να προστατεύονται από τον ήλιο.

 

Τα μαλλιά

Τα προϊόντα προστασίας των μαλλιών από τον ήλιο, είναι πάρα πολλά και και όμως σπάνια τηρείται ευλαβικά την αντηλιακή τους προστασία. Τα μαλλιά είναι εξίσου ευαίσθητα με την επιδερμίδα και κινδυνεύουν από αφυδάτωση από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, καθώς τα κάνει πιο ξηρά και εύθραυστα. Ιδιαίτερη προσοχή εδώ θέλουν και τα βαμμένα μαλλιά, καθώς ο ήλιος μπορεί εύκολα να ξεθωριάσει το χρώμα.

 

ΠΗΓΗ