Μην χασετε

Τα 3 λάθη που δεν αφήνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν

Μήπως τα κάνεις και σαμποτάρεις την προσπάθεια σου να μακρύνεις τα μαλλιά σου;

Αν νομίζεις πως είναι μόνο το DNA και η διατροφή οι πιο συνήθεις ύποπτες αιτίες που σου στερούν το όνειρο των μακριών μαλλιών, κάνεις λάθος.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 3 μεγάλα λάθη που πρέπει να διορθώσεις προκειμένου τα μαλλιά σου να φτάσουν εύκολα στο επιθυμητό μήκος. Και μην ξεχνάς, για όλα υπάρχει λύση.

Φοβάσαι το κούρεμα

Μπορεί να σου ακούγεται κάπως αντιφατικό το «κόβοντας τα μαλλιά σου, αυτά μεγαλώνουν πιο γρήγορα», όμως πρόκειται για ένα tip που σύμφωνα με τους hairstylists- όχι μόνο ισχύει αλλά ανήκει στην κατηγορία των must-do που κάθε γυναίκα πρέπει να ακολουθεί. Μερικά εκατοστά κάθε 2-3 μήνες αρκούν για να φρεσκάρεις το hairlook σου αλλά και να το κάνεις να μακρύνει πιο γρήγορα.

Advertisements

Δε φροντίζεις το τριχωτό της κεφαλής σου όπως του αξίζει

Το τριχωτό της κεφαλής είναι η βάση πάνω στην οποία αναπτύσσονται τα μαλλιά μας και όπως καταλαβαίνεις, όσο διατηρούμε καθαρή και υγιή τη βάση τους, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η ανάπτυξή τους. Ξηροδερμία, πιτυρίδα, ευαισθησία, κνησμός είναι τα πιο συνήθη SOS σημάδια οτι κάτι δεν πάει καλά με το τριχωτό της κεφαλής, επηρεάζοντας αρνητικά την υγεία των μαλλιών.

Τα επιβαρύνεις

Οι τεχνικές εργασίες, η καθημερινή χρήση εργαλείων θερμότητας (πιστολάκι κάθε μέρα ή κάθε μέρα ισιωτική)  και η υπερβολική χρήση των προϊόντων styling επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό. Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις ρίζες αλλά και στις άκρες των μαλλιών σου, καθώς «σπάνε» πιο εύκολα, ενώ η τρίχα γίνεται πιο αδύναμη. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάς πως όπως και στην επιδερμίδα, έτσι και στα μαλλιά σου θα πρέπει να υιοθετήσεις και να μείνεις πιστή σε μία ρουτίνα που θα περιλαμβάνει προϊόντα όπως conditioners, έλαια, κρέμες και μάσκες που θα συμβάλλουν τόσο στο να διατηρούνται τα μαλλιά σου υγιή και ενυδατωμένα, όσο και να μακραίνουν πιο γρήγορα.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα