Είναι γεγονός πως σε ορισμένες γυναίκες το πρόβλημα της κυτταρίτιδας δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, αφού υπάρχει μια πληθώρα παραγόντων που προκαλούν ή εντείνουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας, ακόμα και σε γυναίκες με χαμηλό βάρος και λίγο λίπος.

Σε γενικές γραμμές οι ακόλουθες 11 συμβουλές σίγουρα βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

 1. Μειώστε την κατανάλωση τροφίμων και ροφημάτων που περιέχουν πολλή καφεΐνη (καφές)
 2. Φροντίστε να καταναλώνετε 6-8 ποτήρια νερό/ημέρα. Τα σωστά επίπεδα ενυδάτωσης συμβάλλουν σημαντικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, καθώς μειώνουν τα επίπεδα κατακράτησης υγρών στο σώμα. Στόχος της κατανάλωσης νερού είναι η σωστή ενυδάτωση (ενδοκυττάρια υγρά) και η ρύθμιση της κατακράτησης υγρών (εξωκυττάρια υγρά).
 3. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς προκαλεί αφυδάτωση.
 4. Τρώτε πολλά φρούτα κια λαχανικά, που περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών κατέχουν κυρίαρχη θέση. Για παράδειγμα, η κατανάλωση βιταμίνης C που είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό συμβάλλει στην υγιή διατήρηση των επιπέδων κολλαγόνου. Σημαντική θέση επίσης κατέχουν και τρόφιμα που λειτουργούν ως «διουρητικά», όπως το αγγουράκι, το σέλινο, το κρεμμύδι και ο μαϊντανός.
 5. Μειώστε τη χρήση αλατιού. Χρησιμοποιήστε αλάτι χαμηλό σε νάτριο.
 6. Ελαττώστε τη χρήση ζάχαρης.
 7. Αντικαταστήστε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες με εκείνους ολικής άλεσης
 8. Αντικαταστήστε τα κορεσμένα – τρανς λιπαρά με ωφέλιμα λιπαρά (π.χ. αντί για λιπαρά ζωικής προέλευσης καταναλώστε ξηρούς καρπούς)
 9. Καταναλώστε φλούδες και ίνες. Το διοξείδιο του πυριτίου (silica) που βρίσκεται σε φυτικές τροφές κυρίως στη φλούδα τους, βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.
 10. Καταναλώστε ω3 λιπαρά που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, διαδικασία η οποία συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
 11. Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα.

πηγή