Η αφαίρεση του μακιγιάζ δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεσαι

Advertisements

Το ντεμακιγιάζ προσώπου είναι από εκείνες τις καθημερινές συνήθειες, που οι περισσότερες γυναίκες θα ορκίζονταν ότι μπορούν να κάνουν με κλειστά μάτια.

Κι όμως οι πιο πολλές κάνουν μερικά βασικά λάθη, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία της επιδερμίδας. Ακολουθούν τα πιο συχνά από αυτά:

Χρησιμοποιείς μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Είναι πρακτικά και εύκολα στη χρήση. Είναι η ιδανική επιλογή για τα ταξίδια, κυρίως στο εξωτερικό που δεν είναι δυνατή η μεταφορά ενός υγρού καθαριστικού προϊόντος στην χειραποσκευή του αεροπλάνου. Για τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας καλό θα είναι να επιλέξεις ένα γαλάκτωμα, ένα τζελ, ένα νερό ή έναν αφρό καθαρισμού, που θα απομακρύνει ρύπους, σμήγμα και μακιγιάζ, διατηρώντας την απαλότητα της επιδερμίδας.

Δεν κάνεις ντεμακιγιάζ τις μέρες που δεν έχεις βαφτεί

Το ντεμακιγιάζ δεν απομακρύνει μόνο τα ίχνη των προϊόντων μακιγιάζ, αλλά και τους ρύπους, τον ιδρώτα και το σμήγμα, που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Αυτός είναι ο λόγος που ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας με ένα έλαιο, έναν αφρό, ένα τζελ ή ένα γαλάκτωμα είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της καλής υγείας της επιδερμίδας.

Advertisements

Κάνεις απότομες κινήσεις

Το ντεμακιγιάζ θα πρέπει να γίνεται με απαλές κινήσεις προκειμένου να μην προκληθούν φθορές και ρυτίδες στην επιδερμίδα, κυρίως αυτή γύρω από την περιοχή των ματιών. Απόφυγε το έντονο τρίψιμο για την απομάκρυνση επίμονων προϊόντων μακιγιάζ, όπως η αδιάβροχη μάσκαρα και τα υγρά κραγιόν μακράς διάρκειας και αναζήτησε ένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ για την απομάκρυνσή τους.

Δεν ξεβγάζεις το γαλάκτωμα

Μπορεί η δροσερή και ανάλαφρη υφή του να ενθουσιάζει, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν πρέπει να μένει στην επιδερμίδα, αλλά να ξεπλένεται, καθώς το υπόλειμμα που αφήνει περιέχει υπολείμματα ρύπων και μακιγιάζ, που φράζουν τους πόρους.

πηγή

Advertisements