Συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες, το μακιγιάζ είναι ελαφρύ για μη μας βαραίνει την επιδερμίδα και να μη χαλάει εύκολα. Τα φυσικά μακιγιάζ είναι καταπληκτικά για κάθε γυναίκα και είναι αυτά που τελικά αναδεικνύουν και περισσότερο το πρόσωπο. Και ένα από αυτά είναι το ηλιοκαμμένο μακιγιάζ.

Advertisements

Δείτε παρακάτω πως να το πετύχετε!

 

Διακριτική βάση μακιγιάζ!

Ξεκινάμε με τη βάση όπως πάντα. Για ένα ηλιοκαμμένο look θέλουμε να διατηρήσουμε τη φυσική εικόνα του δέρματος στο πρόσωπο.

Έτσι, βάζουμε μια λεπτή στρώση από foundation και concealer όπου χρειάζεται. Δε θέλουμε να παραφορτώσουμε το δέρμα με πολλά προϊόντα. Στόχος μας είναι να καλύψουμε ίσα ίσα τις δυσχρωμίες του προσώπου με ελάχιστη ποσότητα foundation και concealer!

 

Advertisements

Ρουζ σε μάγουλα και μύτη για το τέλειο ηλιοκαμμένο μακιγιάζ!

Το πιο σημαντικό βήμα για ένα σωστό ηλιοκαμμένο μακιγιάζ είναι το ρουζ. Και εδώ θέλουμε να μιμηθούμε αυτό το γλυκό και ελαφρύ κάψιμο του ήλιου που δεν είναι μόνο στα μάγουλα αλλά και στη μύτη.

Στο ρουζ πρέπει να προσέξεις δύο πράγματα: να διαλέξεις την σωστή απόχρωση για εσένα και να βάλεις τη σωστή ποσότητα προϊόντος στο δέρμα σου.

Η σωστή απόχρωση για εσένα καθορίζεται από τους υποτόνους του δέρματος σου. Εάν οι υποτόνοι του δέρματος σου είναι θερμοί, τότε ένα θερμό ρουζ θα είναι ιδανικό. Αντίστοιχα, εάν οι υποτόνοι του δέρματος σου είναι ψυχροί, προτίμησε μια ψυχρή απόχρωση για το ρουζ σου!

 

Προεραιτικά μπορείς να κάνεις ψεύτικες φακίδες!

Ένας έξυπνος τρόπος να μιμηθείς το ηλιοκαμμένο look είναι να κάνεις ψεύτικες φακίδες. Οι φακίδες είναι τάση στο μακιγιάζ και πλέον πολλές γυναίκες που δεν έχουν, δημιουργούν ψεύτικες στο πρόσωπο τους.

Advertisements

Πως θα το κάνεις και εσύ; Χρησιμοποίησε λίγη καφέ σκιά ή καφέ eyeliner, κάνε μικρές κουκκίδες στο πρόσωπο σου στη περιοχή της μύτης και στα μάγουλα και ύστερα σκούπισε τις με λίγο χαρτί. Το χαρτί θα απορροφήσει το πολύ προϊόν και θα αφήσει μικρές κουκκίδες που θα αχνοφαίνονται στο πρόσωπο σου, ακριβώς όπως δείχνουν και οι φυσικές φακίδες!

 

Μάσκαρα και nude χείλη – ηλιοκαμμένο look!

Στη συνέχεια, πρόσθεσε μάσκαρα και nude κραγιόν στα χείλη. Στα χείλη συγκεκριμένα θα σου προτείναμε να διαλέξεις ένα lip gloss και όχι ματ κραγιόν για να δείχνει πιο φυσικό το μακιγιάζ σου.

Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις απλά ένα lip balm με χρώμα που και θα κάνει τα χείλη σου υπέροχα και θα τα κρατάει ενυδατωμένα!

 

Δημιούργησε όμορφες γυαλάδες στο πρόσωπο για το τέλειο ηλιοκαμμένο-φυσικό μακιγιάζ!

Τέλος, για να ολοκληρώσεις το καλοκαιρινό μακιγιάζ σου μένει να δημιουργήσεις μερικές γυαλάδες στο πρόσωπο με highlighter. Η λεπτομέρεια αυτή θα κάνει πιο λαμπερό το μακιγιάζ σου.

Advertisements

Ο ήλιος δημιουργεί γυαλάδες στο πρόσωπο φυσικά, άρα και με το μακιγιάζ θέλουμε το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Τα σημεία που πρέπει να βάλεις highlighter είναι τα ζυγωματικά, η μύτη και ελαφρώς στο μέτωπο!

Και κάπως έτσι θα έχεις φτιάξει γρήγορα και εύκολα ένα πολύ φυσικό και ανάλαφρο καλοκαιρινό look που θα τονίζει πολύ τα χαρακτηριστικά σου. Φυσικά, εάν θες να κάνεις ένα αντίστοιχο look αλλά στη βραδινή εκδοχή του τότε ακολουθείς τα ίδια βήματα, προσθέτοντας χρώμα στα μάτια και τα χείλη. Να υπενθυμίσουμε πως πρέπει να διατηρήσεις πολύ απλή τη βάση και ζουμερά τα χείλη!

 

ΠΗΓΗ

Advertisements