Τα μελομακάρονα έχουν την τιμητική τους. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος  σας προτείνουμε εύκολες χριστουγεννιάτικες συνταγές. Τα μελομακάρονα μπύρας είναι εύκολα. Δοκιμάστε τα!

Υλικά
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
• 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
• 1 κουταλάκι σόδα
• 4 κ.τ.σ κονιάκ
• 4 κ.τ.σ χυμό πορτοκάλι
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1 κ.τ.σ κανέλα και γαρίφαλο τριμμένα
• 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 1 κιλό αλεύρι (μπορεί και λιγότερο)
• κανέλα
• γαρίφαλα ολόκληρα
• τριμμένα καρύδια

Σιρόπι:
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.

Εκτέλεση:
Φτιάξτε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα τρία υλικά και βράστε το για 10 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει
Χτυπήστε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά περίπου.
Ρίξτε τη σόδα στο πορτοκάλι και προσθέστε στο μπολ του μίξερ όλα τα υγρά υλικά και μετά τα στερεά, αφού ανακατέψετε το μπέικιν με το αλεύρι.
Αφού η ζύμη σας είναι έτοιμη πλάστε τα μελομακάρονα και ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όπως είναι ζεστά ρίξτε μέσα στο ταψί το σιρόπι και σιροπιάστε τα και από τη μία πλευρά και από την άλλη.

Πασπαλίστε με τριμμένα καρύδια ή απλά καρφώστε ένα γαρίφαλο στο κέντρο.

Πηγή