Το παγωτό είναι χωρίς αμφιβολία το γλυκό του καλοκαιριού και δε χορταίνουμε να το τρώμε! Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας παγωτό πεπόνι και όλοι θα το λατρέψουν!

Μία συνταγή εύκολη και γρήγορη για να έχετε πεντανόστιμο παγωτό πεπόνι πάντα στην κατάψυξή σας! Μπορείτε να το συνδυάσετε με όποια άλλη γεύση παγωτό θέλετε ή ακόμα και με φρέσκα φρούτα.

ΥΛΙΚΑ:

  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 175 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 ώριμο πεπόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Ξεφλουδίστε το πεπόνι, βγάλτε τα σποράκια και κόψτε το σε κομματάκια. Έπειτα, βάλτε τη κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετέ την ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.

Βάλτε το πεπόνι και το χυμό λεμονιού στο multi και πολτοποιήστε τα. Προσθέστε το πολτοποιημένο μείγμα στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε το λίγο ακόμα. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα σας σε ένα μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

mothersblog.gr