Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το ζουμερό σπιτικό burger μέσα από απλά βήματα! Η συνταγή είναι για 4 μερίδες.

Advertisements

Υλικά:

Για τον κιμά:

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τα burger:

  • 4 ψωμάκια για burger
  • 4 φέτες τυρί cheddar ή όποιο άλλο προτιμάτε
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 ντομάτες (σε ροδέλες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό (σε ροδέλες)
  • φύλλα μαρουλιού
  • Κέτσαπ ή μαγιονέζα ή μουστάρδα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί, το οποίο έχουμε μουσκέψει σε νερό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το λάδι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί ο κιμάς, σκεπάζουμε και το βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
  3. Πλάθουμε τον κιμά σε 4 στρογγυλά και πλατιά μπιφτέκια, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος.
  4. Σε μία τοστιέρα (που ψήνεται και κρέας) τοποθετούμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε για 10-15 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  5. Μόλις ψηθούν τα μπιφτέκια, τσιγαρίζουμε το μπέικον στην τοστιέρα για 1-2 λεπτά και το βγάζουμε στην άκρη.
  6. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα αλείφουμε με λίγη κέτσαπ, μαγιονέζα ή μουστάρδα, τοποθετούμε ένα φύλλο μαρουλιού, μία ροδέλα κρεμμύδι, ένα μπιφτέκι, μία φέτα μπέικον, μία φέτα τυρί, μία φέτα ντομάτα, άλλο ένα φύλλο μαρουλιού και σκεπάζουμε με το ψωμάκι.
  7. Αν θέλουμε το ζεσταίνουμε λίγο στο φούρνο ή το τρώμε έτσι!

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements