Οι μπατζίνες, οι πίτες χωρίς φύλλο, είναι η νέα μανία για φαγητό στο τσακ-μπαμ.

 

Υλικά

  • 500 γρ. σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • άνηθος και μαϊντανός
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 250 γρ. φέτα
  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. νερό
  • 2και 3/4 αλεύρι

 

Εκτέλεση

(15 λεπτά προετοιμασία και 1ωρα περίπου ψήσιμο)

  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι. προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τον άνηθο τον μαϊντανό λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε την φέτα το λάδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό και το αλεύρι.
  • Αλείφουμε το ταψί με λάδι και ρίχνουμε τη μισή ζύμη.Προσθέτουμε τη γέμιση. Στην υπόλοιπη μισή ζύμη προσθέτουμε λίγο νερό και την απλώνουμε πάνω στη γέμιση. Την ψήνουμε 1 ώρα περίπου στους 190 βαθμούς.

 

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή:

Πηγή

Σχολίασε το...