Σε ένα έκτακτο όπως είπε βίντεο που ανέβασε η Σοφία Μουτίδου θέλησε να μιλήσει και να προτρέψει όλα τα θύματα να μιλήσουν και εξήγησε γιατί η σιωπή δεν είναι χρυσός.

Advertisements

 

«Κάποιοι με πήραν τηλέφωνο για να με ψαρέψουν σε περίπτωση που θυμάμαι κάτι που θα μπορούσε να…. Έκανα κι εγώ ένα τηλεφώνημα σε κάποιον ο οποίος κατά τη γνώμη μου έχει πάρα πολλά στοιχεία, ο οποίος όμως δεν θέλει να μιλήσει. Ήταν παρών σε πάρα πολλά πράγματα όμως δεν θέλει  να μιλήσει και όταν έκλεισα το το τηλέφωνο αισθάνθηκα προδομένη θαρρείς και ήταν υποχρεωμένος, προδομένη που αρνήθηκε αυτός που ήξερε τα πάντα. Πάσο.

Και ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που είναι ο φόβος. Άνθρωποι που έχουν κακοποιηθεί δεν μιλάνε. Γυναίκες, άνδρες, ομοφυλόφιλοι, στρέιτ άντρες που έχουν κακοποιηθεί δεν μιλάμε… Έχω μιλήσει με το σωματείο, με θύματα που με ρωτάνε “τι να κάνω;”. Δεν βγαίνουν παιδιά που είναι στρέιτ γιατί αν μάθουν ότι τους την έπεσε γκέι η οικογένειά τους θα θορυβηθούν. Δεν το λένε ομοφυλόφιλα αγόρια διότι δεν έχουν πει στις οικογένειές τους ότι είναι ομοφυλόφιλα, γυναίκες που φοβούνται ότι δεν θα ξαναβρούν δουλειά, γυναίκες που φοβούνται ότι θα βρωμίσει το όνομά τους. Φοβούνται.

 

  J2US - «Μην απαντάς, εγώ μιλάω»: Ενοχλημένος ο Σταμάτης Φασουλής με την Άννα Μαρία Ψυχαράκη

Υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι γονείς που γνωρίζουν ότι το παιδί τους έχει υποστεί bullying και δεν έχουν παρέμβει; Αυτοί οι γονείς θα έλεγα ότι έχουν αποτύχει ως γονείς. Καταρχάς είσαι συνεργός, ολόιδιος με αυτούς που βγαίνουν και λένε ότι ο άντρας μου βίαζε την κόρη μου αλλά δεν το λέγαμε για να μην μας κοροϊδέψει η γειτονιά. Μη μιλώντας δίνεται δικαίωμα στη συνέχεια της βίας αλλά και γυρνάει εναντίον μας ότι τα θέλαμε. Αν τώρα που οι άνεμοι είναι ευνοϊκοί και δεν βγείτε να μιλήσετε είμαστε άξιοι της μοίρας μας» είπε.

«Πάμε σε μία δήλωση που έκανε ο Σταμάτης ο Φασουλής  η οποία με θορύβησε πάρα πολύ. Ζήτησε λοιπόν να καθίσουμε φρόνιμα. Κύριε Φασουλή καθίστε φρόνιμα εσείς. Μην χρησιμοποιείτε προστακτικές σε τέτοιους καιρούς. Ειδικά προστακτικές που έχουν να κάνουν με ευνουχισμό, ησυχία και κουκούλωμα. Το “καθίστε φρόνιμα” είναι πατριαρχικό. Περίμενα άλλα. Το θέατρο δεν είναι μόνο αυτό είπε. Εννοείται. Πιστεύετε ότι τα όνειρά μας όταν διαβάζαμε ένα ποίημα στην εφηβεία μας και κλαίγαμε και θέλαμε να το πούμε σε κόσμο ήταν να πηγαίνουμε στην πρόβα και να φοβόμαστε; Όχι. Έφτασε όμως να είναι αυτό. Όχι, δεν θα κάτσουμε φρόνιμα.

  Θανάσης Ευθυμιάδης σε Ελένη Μενεγάκη: «Μία φορά με προστάτεψες από κάτι που θα μου έκανε κακό και δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό»

Παραπέμπετε τον κόσμο στη Δικαιοσύνη και όχι στα social media. Μην υποτιμάτε το κοινό όταν παρακολουθεί τις παραστάσεις σας. Εσείς πώς προδικάζετε ότι δεν θέλουν να ακούσουν τα social media; Από τα social κινούνται άλλωστε οι παραστάσεις. Ήρθε η ώρα να μη βγάλουμε μόνο παραστάσεις αλλά και κάποιους ανθρώπους. Αν ήμασταν φρόνιμοι στην ιστορία μας κύριε Φασουλή δεν θα είχε γίνει τίποτα.

Advertisements

Λέτε ότι θέλετε να προστατέψετε το θέατρο. Δεν σας νοιάζει η πλειάδα των παιδιών που όταν πουν στους γονείς ότι θέλουν να ασχοληθούν με το θέατρο θα τους πουν “πού πας σε αυτό το μπουρδέλο”; Δεν σας νοιάζουν αυτές οι δυο χαμένες γενιές.

Και επίσης δεν έχουμε την τύχη που έχετε εσείς κύριε Φασουλή να έχουμε ένα καμαρίνι σαν πεντάστερο ξενοδοχείο με μόνιμες προδιαγραφές σε έναν χώρο. Εμείς δεν έχουμε μια μονιμότητα, δεν είμαστε παράγοντες. Βάζουμε τα ωραία μας καδράκια στο καμαρίνι για 3-5 μήνες. Τα βγάζουμε, εσείς; Εμείς αλλάζουμε εργοδότη κάθε έξι μήνες. Εμείς περιμένουμε τηλέφωνο, δεν δημιουργούμε προτάσεις.

 

  Ευρυδίκη - Αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει: «Να είστε όλοι καλά!»

Όχι άλλα εγκλήματα λοιπόν. Τώρα που άνοιξε αυτό το πράγμα μιλήστε. Κορίτσια μιλήστε. Αγόρια μιλήστε. Ήδη έχουν δακτυλοδειχτεί 2-3 άνθρωποι. Είναι άλλοι εκατό. Βγείτε και πείτε τα. Συμμετάσχετε σε ομαδικές δράσεις, καταγγείλτε τα στα σωματεία. Είναι ευκαιρία. Πρέπει να ακουστεί γιατί είναι σαν να μην λέγεται. Μην ξεχάσετε ποτέ τι σας έκαναν. Πόσα χάσατε, πόσα χάπια πήρατε» είπε προαναγγέλοντας ότι αυτό είναι το τελευταίο βίντεο για το θέμα αυτό.