Τις μέρες που κάνει ζέστη το παγωτό είναι το αγαπημένο μας γλυκό! Εμείς το κάνουμε σορμπέ με γεύση βερίκοκο.

 

Συστατικά

  • 18 μεγάλα βερίκοκα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 160 ml νερό
  • 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, βράζεις το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί το σιρόπι σου.
  • Όσο το σιρόπι σου κρυώνει, καθαρίζεις τα βερίκοκα και αφαιρείς τα κουκούτσια.
  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τα βερίκοκα, μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός. Σταδιακά, προσθέτεις το σιρόπι και ανακατεύεις.
  • Μεταφέρεις το μείγμα σου σε ένα μπολ και από εκεί στην κατάψυξη για 4 ώρες.

 

ΠΗΓΗ

 

 

  Τυλιχτή ομελέτα με τυρί και γαλοπούλα: Ένα γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό για όλες τις ώρες