«Η σeξουαλική παρενόχληση (ή κακοποίηση), συμβαδίζει συνήθως με την κατάχρηση εξουσίας» αναφέρει η γνωστή ψυχολόγος από τη Θεσσαλονίκη

Advertisements

Τη δική της τραυματική εμπειρία σeξουαλικής παρενόχλησης περιγράφει μέσα από το προσωπικό της blog στο MissBloom, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη, εξηγώντας ότι ήταν μόλις 14 χρόνων τότε.

 

«Όπως και τόσες άλλες γυναίκες (και άντρες φυσικά), έχω δεχτεί και εγώ σeξουαλική παρενόχληση, όπου όταν το είχα τότε εκμυστηρευτεί στη φίλη μου, μου είχε πει τη φράση ”εσύ θα το προκάλεσες”. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απάντησή της. Είχα μείνει αποσβολωμένη και αποδυναμωμένη στην αντίδρασή της γιατί είχα στραφεί σε εκείνη προκειμένου να με υποστηρίξει να αντιδράσω.

Επειδή ήμουν 14 χρονών και επειδή εισέπραξα αυτή την αντίδραση από τη φίλη μου την οποία εμπιστευόμουν, αλλά και επειδή δεν είχα καμία ιδέα για το πώς θα έπρεπε να διαχειριστώ κάτι τέτοιο, είχα σκεφτεί πως μάλλον εγώ είχα κάνει κάτι λάθος, νιώθοντας ενοχές και ντροπή.

  Μαρίνα Πατούλη: «Εντάξει, βρε παιδιά, δεν έχουμε φωνή, δεν είναι και ποινικό αδίκημα»

 

Η σeξουαλική παρενόχληση (ή κακοποίηση), συμβαδίζει συνήθως με την κατάχρηση εξουσίας, καθώς ο θύτης χρησιμοποιεί τη θέση ισχύος απέναντι στο θύμα, εκβιάζοντάς το έμμεσα ή άμεσα, ότι θα το βλάψει, προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα φόβου και να το εκμεταλλευτεί. Πολλοί θύτες αλληλοκαλύπτονται και συνεργάζονται στα αποδυναμωμένα θύματα, προκειμένου να δρουν ανενόχλητοι» τονίζει η Σάντυ Κουτσοσταμάτη.

Advertisements

 

Πηγή

Advertisements