Φειδωλός σε απαντήσεις και εξηγήσεις για τα όσα καταγγέλλουν εις βάρος του τρεις γυναίκες που δηλώνουν θύματα σeξουαλικών εγκλημάτων, ήταν σήμερα ενώπιον του Πταισματοδίκη Ρόδου ο γυναικολόγος – μαιευτήρας.

Advertisements

Πιο συγκεκριμένα αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται από τις φερόμενες ως θύματα, δήλωσε ότι δεν τις θυμάται καν αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι τα όσα εξιστορούνται αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας τους, επιφυλασσόμενος μάλιστα να τις καταμηνύσει.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του, Μανώλης Κουτσούκος και Κώστας Αβδελής πρόκειται αύριο, Παρασκευή να τον συνοδέψουν εκ νέου ενώπιον του Πταισματοδίκη για να εξεταστεί για ακόμη πέντε μηνύσεις και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ακολουθήσει την ίδια τακτική.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η εξέτασή του για άλλες 12 μηνύσεις που έχουν ενσωματωθεί σε μια τρίτη δικογραφία.

 

Advertisements

Έφτασαν τις 20 οι μηνύσεις

Συνολικά, όπως έγραψε η εφημερίδα “Δημοκρατική” της Ρόδου, έχουν ασκηθεί εις βάρος του 20 μηνύσεις με την τελευταία από μια 25χρονη ημεδαπή, με καταγωγή από την Λέσβο, που διαμένει στην Ολλανδία και προσωρινά στο παρελθόν στην Ρόδο, μέσω της πρεσβείας της χώρας μας, στην Ολλανδία.

Κινήθηκε η διαδικασία δικαστικής συνδρομής και η αναφορά συσχετίστηκε με τις 19 μηνύσεις που έχουν υποβάλει οι δικηγόροι Στέλιος Αλεξανδρής, Εύη Αρνιθενού και Μύριαμ Τομαρά.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του συγκεκριμένου γιατρού έχουν σχηματιστεί τρεις δικογραφίες για τα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και της εξύβρισης.

Στους Πταισματοδίκες Ρόδου έχουν καταθέσει όλες οι γυναίκες που έχουν υποβάλει μηνύσεις στον γιατρό, καθώς και όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας που συμπεριλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί.

 

Advertisements

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι υποθέσεις αυτές θα συγχωνευθούν για να συνεκδικαστούν εάν και εφόσον φθάσουν στο ακροατήριο.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν για το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την επιστροφή των δικογραφιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Πηγή: dimokratiki.gr

 

Advertisements