Ανάλογα με το αν πρόκειται για ένα σπίτι στη θάλασσα, στο βουνό ή στην πόλη η “ένταση” των Rustic στοιχείων μπορεί να διαφοροποιηθεί και το συγκεκριμένο ύφος να προκύψει όχι μόνο με την χρήση εξ΄ολοκλήρου ξύλινων επίπλων, αντικειμένων από ακατέργαστο ξύλο, παραδοσιακά χαλιά κλπ. αλλά και σε συνδυασμό κάποιων μόνο τέτοιων στοιχείων με απλής κλασσικής γραμμής έπιπλα.

Ασφαλώς σε χώρους που και αρχιτεκτονικά το ξύλο ή και η πέτρα έχουν χρησιμοποηθεί στην εσωτερική διαμόρφωσή τους π.χ. σπίτια με ξύλινα ταβάνια ή δοκάρια στην οροφή, ξύλινο δάπεδο, εσωτερικές πέτρινες επενδύσεις, επικλινή σκεπή κλπ το συγκεκριμένο διακοσμητικό στυλ αναδεικνύεται περισσότερο και η υιοθέτησή του γίνεται ευκολότερη ακόμη και με την προσθήκη μόνο ταιριαστών “ζεστών” υφασμάτινων στοιχείων.

Η ύπαρξη τζακιού, το ορατό εξωτερικό φυσικό περιβάλλον, τα δάπεδα ή επενδύσεις με κεραμικά πλακάκια, τα αντικέ και παλαιωμένης όψης έπιπλα είναι επίσης στοιχεία ιδιαίτερα ταιριαστά του Rustic ύφους, όπως και κάθε είδους αντικείμενο από φυσικά υλικά όπως μικρά έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο, αντικείμενα από ψάθα ή καλάμι και φυσικά τα πολλά και ζεστής υφής υφασμάτινα στοιχεία.

 

Για να δημιουργήσετε μια τέτοια ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι στην πόλη, που η γενική του αρχιτεκτονική δεν βοηθά, απλά βασιστείτε στα δευτερεύοντα στοιχεία του Rustic στυλ.
Χρησιμοποιείστε χειμερινά υφάσματα, διακριτικά καρώ μοτίβα, ριχτάρια-διακοσμητικά μαξιλάρια, υφαντά – παραδοσιακά ή σιζάλ χαλιά, ένα έπιπλο παλαιωμένης όψης, οργανώστε το σαλόνι με προσανατολισμό τέτοιο που να είναι ορατός ο κήπος ή το μπαλκόνι σας και προσθέστε μικρά – βοηθητικά έπιπλα και αντικείμενα αυτού του ύφους πχ ψάθινα καλάθια, ξύλινα τραπεζάκια, διακοσμητικά από ξύλο, λινά υφάσματα κλπ συνδυασμένα με κλασσικής γραμμής καναπέδες – πολυθρόνες σε απλές φόρμες.

Χρωματικά οι πιο πετυχημένοι συνδυασμοί είναι αυτοί σε γήϊνες και ουδέτερες αποχρώσεις με πιο κατάλληλα το μπεζ-καφέ σε συνδυασμό  με πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί αλλά και γκρι όπως και παλ τόνους ή μαύρες λεπτομέρειες, για ένα πιο “μοντέρνο” και “ελαφρύ” σε σχέση με το παραδοσιακό χωριάτικο Rustic στυλ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ