Όλοι βιώνουμε τους γρήγορους ρυθμούς ζωής και την ένταση της καθημερινότητας. Αγχωνόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στο επαγγελματικό κομμάτι, για να προλάβουμε όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις, για να ευχαριστήσουμε το σύντροφό μας και γενικότερα καταβάλουμε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να προλάβουμε τις εξελίξεις.

Advertisements

Και όλο αυτό το στρες συσσωρεύεται και τελικά κάποτε ξεσπάει επηρεάζοντας κατά κύριο λόγο την προσωπική μας ζωή, τη σχέση μας με τον άνθρωπο που αγαπάμε. Θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει; Συνεχίστε την ανάγνωση.

Η ένταση, το άγχος εκδηλώνεται με τρόπο αρνητικό και επιθετικό κάποιες φορές. Όταν είναι κανείς αγχωμένος για κάποιο λόγο αλλάζει όλη του η συμπεριφορά απέναντι στη σχέση. Θέλει λοιπόν προσοχή ο τρόπος που συμπεριφέρεστε στο σύντροφό σας, καθώς εκείνος δεν φταίει. Αντιθέτως, το μόνο που θέλει είναι σας χαλαρώσει και να σας αποφορτίσει.

Όταν είστε στρεσαρισμένοι ένα από τα πράγματα που πλήττεται είναι η αυτοπεποίθησή σας. Το άγχος δημιουργεί ανασφάλειες με αποτέλεσμα να γίνεστε ευάλωτοι και πιο συναισθηματικά ευαίσθητοι.

Φυσικά εκτός από την αυτοπεποίθηση, επηρεάζεται και η σ∈ξουαλική σας διάθεση. Η οικονομική κρίση, η δουλειά, το παιδί, οι υποχρεώσεις δεν αφήνουν περιθώρια για ελεύθερο χρόνο. Με αποτέλεσμα να το μόνο που έχετε ανάγκη είναι ξεκούραση και όχι βραδιές έντονου πάθους.

Εάν βιώνετε άγχος γιατί θέλετε οπωσδήποτε ένα παιδί, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπλοκάρετε. Είναι φυσιολογικό, όταν η απόκτηση οικογένειας γίνεται υπό συνθήκες πίεσης και προγράμματος, να μην μπορείτε να λειτουργήσετε.

Χαλαρώστε και προσπαθήστε να διαχειριστείτε το άγχος σας. Οι καταστάσεις δεν είναι εύκολες αλλά δεν αντιμετωπίζονται καλύτερα με το άγχος.

Advertisements
Advertisements

πηγή