Μην χασετε

Πώς νευριάζoυν τα ζώδια και πώς εξωτερικεύoυν την ζήλια τους

Στον eρωτα δεν υπάρχει λογική. Όλοι έχουμε νιώσει το ψυχοφθόρο συναίσθημα της ζήλιας, το οποίο βέβαια πολλές φορές λειτουργεί και σαν αλατοπίπερο στη σχέση.

Πώς νευριάζουν τα ζώδια; Τι τα βγάζει έξω από τα ρούχα τους και ποιες είναι οι αντιδράσεις τους; Αργούν να τους περάσουν; Πώς ηρεμούν;

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι παθιασμένος, εκδηλωτικός, επιθετικός και διεκδικεί το ταίρι του. Φλερτάρει και ξέρει να κυνηγά. Είναι πιστός όταν το θέλει, δεσμεύεται και όταν έχει σοβαρή σχέση, μένει απλά στο φλερτ. Ζηλεύει, είναι ανταγωνιστικός και θέλει να είναι πάντα πρώτος. Θέλει να τον θαυμάζουν για την δύναμη και την αποφασιστικότητά του. Θέλει να είναι ο αρχηγός της σχέσης, να επιβάλλει τις απόψεις του και όταν δεν το νιώθει αυτό, ζηλεύει. Μην διανοηθείς να φλερτάρεις, θα σκάσει από τη ζήλια του και θα το δείξει με τον πιο εκρηκτικό τρόπο. Για να τον ηρεμήσεις, πες του πως είναι ο άντρας της ζωής σου.

Με κυβερνήτη τον Άρη, τα νεύρα και η ανυπομονησία είναι στο αίμα του. Δεν ξέρεις ποτέ, πότε θα νευριάσει, πως θα αντιδράσει και για ποιο λόγο. Οι περισσότεροι Κριοί γίνονται στρατιωτικοί και είναι επιρρεπείς και σε ατυχήματα. Θέλει τις τελικές αποφάσεις να τις παίρνει αυτός. Μην τον καταπιέζεις και μην προσπαθείς να τον βάλεις σε καλούπια. Δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του, προκαλεί θυμό, ξεσπάει, νευριάζει και όποιον πάρει η μπάλα, μιλάει όμως και έτσι, διώχνει τις εντάσεις από μέσα του.

Advertisements

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι πολύ κτητικός και απίστευτος ζηλιάρης. Δεν θέλει κανείς να αγγίζει και να ενοχλεί το σύντροφό του. Ζηλεύει τα πάντα, ακόμα και το φαγητό του διπλανού του… Είναι στοργικός, πιστός, συνεργάσιμος, αισθησιακός και δύσκολα αποφασίζει αλλαγές. Αγαπά την απλότητα και τις σταθερές αξίες. Είναι απαιτητικός και η ανάγκη του για ασφάλεια και σταθερότητα τον κάνει να ζηλεύει και το παραμικρό. Αν χάσει τον έλεγχο, ζηλεύει παράφορα, σκάει, γίνεται Ταύρος εν υαλοπωλείο. Θα τον δεις όπως δεν τον έχεις ξαναδεί ποτέ. Για να τον ηρεμήσεις, πες του πως τον θέλεις για πάντα, δώστου αγάπη και κάνε τον να νιώσει ασφαλής.

Έχει υπομονή, τα μαζεύει όλα μέσα του και κάνει εκρήξεις που μπορεί να αφήσουν συντρίμμια.
 Είναι ήρεμος, του αρέσει η αρμονία και ζητά ειλικρίνεια. Δεν τσακώνεται σχεδόν ποτέ εκτός και αν τον βγάλεις από τα όριά του. Αν νευριάσει, μπορεί να καταστρέψει όλα όσα έχει χτίσει και μετά φυσικά να το μετανιώσει. Αν προδοθεί, είναι δύσκολο να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη του, είναι πεισματάρης και δεν βάζει νερό στο κρασί του εύκολα. Γι’ αυτό, μην τραβάς το σκοινί, δώστου χρόνο να σκεφτεί, διαφορετικά, ψάξε μια γωνιά να κρυφτείς.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος είναι φιλελεύθερος άνθρωπος. Δεν ασχολείται με μικρότητες και δεν καταπιέζει τους άλλους. Είναι ευχάριστος, γοητευτικός, κοινωνικός. Ενδιαφέρεται για τους άλλους και αυτό μερικές φορές παρεξηγείται και μεταφράζεται σαν eρωτοτροπία. Είναι όμως σταθερός όταν βρει το άτομο που θα του δώσει πνευματική τροφή. Δεν ζηλεύει. Οι σχέσεις του είναι εγκεφαλικές και βρίσκει πάντα λύσεις στα προβλήματα με διάλογο και επικοινωνία. Η ζήλια γι’ αυτόν είναι μικροπρέπεια και δεν του αρέσει ούτε να τον ζηλεύουν. Αν το κάνεις, θα τον χάσεις, αν και ξέρει πως οι σκηνές που προκαλείς είναι πολλές φορές για να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον.

Είναι επικοινωνιακός και ξέρει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Θυμώνει με περίεργα πράγματα στην καθημερινότητά του αλλά ευτυχώς τα νεύρα του είναι σύντομα. Όταν νευριάζει, προτιμά να ακούει δυνατά μουσική ή να οδηγεί γιατί είναι υπερκινητικός. Σε βάζει στη θέση σου σε φραστικό επίπεδο. Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Ξέρει να χρησιμοποιεί τις κατάλληλες κουβέντες και τα επιχειρήματα εκείνα που θα φέρουν τα πράγματα εκεί που θέλει. Τελικά, εσύ θα βγεις ο φταίχτης. Άφησέ τον να κάνει αυτό που θέλει και μην τσακώνεσαι συχνά μαζί του γιατί θα βαρεθεί. Βγες μια βόλτα μαζί του ή παρέα με τους φίλους του και θα συνέλθει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος ζηλεύει τα πάντα εκτός από τη μάνα του. Είναι ρομαντικός, ευαίσθητος, συναισθηματικός. Θέλει να φροντίζει και να τον φροντίζουν. Δεν του αρέσει να πέφτει θύμα εκμετάλλευσης. Δεν ξεχνά ποτέ τους ανθρώπους με τους οποίους δέθηκε. Έχει την τάση να μπλέκεται με ανώριμα άτομα. Είναι βασικό, κάθε σύντροφός του να διαγράφει τον προηγούμενο. Έχει συχνές εναλλαγές συναισθημάτων και ζηλεύει και στεναχωριέται αν δεν νιώθει αμοιβαιότητα. Όσο ταΐζεις την ανασφάλειά του, γίνεται κυνηγός για να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή του, διαφορετικά είναι πιστός. Αν το κάνεις επανειλημμένως, θα χάσεις την εμπιστοσύνη του. Οι εκρήξεις του είναι έντονες αλλά ευτυχώς κρατάνε λίγο. Όσο τον κάνεις να ζηλεύει, οι ανασφάλειές του μεγαλώνουν.

Advertisements

Είναι εσωστρεφής, δεν βγάζει τα νεύρα του, τα ξεπερνά μόνος του. Στεναχωριέται, σκέφτεται αλλά δεν ξεσπά εύκολα και αυτό μερικές φορές προκαλεί ψυχοσωματικά προβλήματα. Είναι παρεξηγησιάρης και ευαίσθητος και συχνά προκαλεί ο ίδιος τσακωμούς. Το μενού περιλαμβάνει κλάματα και υστερίες. Γκρινιάζει όταν νιώθει παραμελημένος. Μουτρώνει αλλά για λίγο. Δεν συγχωρεί και πολλές φορές. Ζητά συνεχώς την προσοχή των άλλων. Σπάνια ξεσπά και τα σπάει όλα. Ηρέμησέ τον λέγοντας του τρυφερές κουβέντες.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα