Μην χασετε

Πώς να φτιάξετε αφράτα κεφτεδάκια φούρνου: Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων

Σας έχουμε την ιδανική συνταγή, για να φτιάξετε υπέροχα και αφράτα κεφτεδάκια στο φούρνο. Ακολουθήστε την βήμα βήμα και θα δείτε πόσο εύκολη είναι.

Θα χρειαστείτε

  • 600 γρ. ‏κιμά
  • 1-2 ‏κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 ‏αυγά
  • 1/2 ‏φραντζόλα ψωμί (2-3 ημερών)
  • 1 κ.γ. ‏τριμμένο κύμινο
  • 1 1/2 κ.γ. ‏ρίγανη
  • 1 ‏ποτήρι του λικέρ ούζο
  • ‏Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό. Αφαιρείτε με τα χέρια ή με ένα μαχαίρι την κόρα.
  2. Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβετε και χύνετε το νερό.
  3. Στο ίδιο μπολ, βάζετε τον κιμά και τον ζυμώνετε καλά  με την ψίχα του ψωμιού Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε να ζυμώνετε.
  4. Ρίχνετε ακόμα τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά. Βάζετε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε για μια ώρα.
  5. Όταν το βγάλετε πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα βάζετε με αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στο μισό χρόνο του ψησίματος.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα