Ακολούθησε αυτά τα έξυπνα βήματα για λιγότερο αγχωτικές γιορτές

Πολλές από εμάς έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση: οι αγορές των γιορτών αρχίζουν με τις καλύτερες προθέσεις και με μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά μπορούν γρήγορα να προκαλέσουν μια αίσθηση ανησυχίας για το πόσα χρήματα θα ξοδέψουμε.

Αυτή η εποχή του χρόνου μπορεί να γίνει αγχωτική για πολλούς λόγους, αλλά τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα όταν το budget είναι πολύ περιορισμένο. Παρ’όλα αυτά, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να περάσεις τις γιορτές με τον δικό σου, πιο οικονομικό τρόπο, ακολουθώντας έξυπνα βήματα.

Η αγάπη προς την οικογένεια και τους φίλους μας κατά την διάρκεια των γιορτών δεν είναι απαραίτητο να εκφράζεται με υλικά αγαθά. Διάβασε παρακάτω τα έξυπνα βήματα, για κάνεις δώρα στα μέτρα σου:

Βρες ένα καλό μαγαζί που τα έχει όλα 

Η ιδέα μιας ενός μαγαζιού που τα έχει όλα είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τις πολυάσχολες καθημερινότητες μας. Μία πολύ καλή επιλογή είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα που πουλάει προϊόντα πολλών κατηγοριών. Είναι πιθανότερο να βρεις κάτι μικρό για όλους, ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις τους. Και το καλύτερο; Πολύ συχνά, αυτά τα διαδικτυακά καταστήματα έχουν προσφορές, που είναι ό,τι καλύτερο αν ψάχνεις δώρα σε προσιτές τιμές.

Μην τα αφήσεις όλα για την τελευταία στιγμή

Αναμφίβολα, η ζωή σήμερα είναι πολυάσχολη και αγχωτική και είναι πολύ σύνηθες να αφήνουμε δουλείες όπως τα ψώνια των γιορτών για την τελευταία στιγμή. Αλλά αν κάνεις σωστό προγραμματισμό και αγοράσεις τα δώρα νωρίτερα απ’ότι υπολόγιζες, τα πράγματα θα είναι σίγουρα πιο άνετα και εύκολα.

Βάλε όρια με τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι μια ειλικρινής συζήτηση. Εάν αισθάνεσαι ότι οι υποχρεώσεις των γιορτών σε έχουν αγχώσει πολύ και είναι πάνω από τις δυνατότητες σου, ίσως πρέπει να το συζητήσεις με τα κοντινά σου άτομα.

Αν το οικονομικό πρόβλημα είναι κοινό για όλους, μπορείτε να μιλήσετε και να θέσετε όρια για το ποσό που μπορείτε να ξοδέψετε σε δώρα, ή να βάλετε από κοινού κάποια χρήματα για να μια κοινή εμπειρία που μπορείτε να ζήσετε όλοι μαζί.

Ανάπτυξε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο αποταμίευσης

Κάθε χρόνο, οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουμε να περιμένουμε μέχρι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα για να σκεφτούμε τον προϋπολογισμό για τα δώρα. Προσπάθησε να κάνεις τον προγραμματισμό σου όσο το δυνατόν συντομότερα, να σκεφτείς πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις συνολικά και μοιράσεις το ποσό αυτό στα δώρα που θα αγοράσεις.

Δε χρειάζεται να αγοράσεις όλα τα δώρα

Μερικές φορές, το καλύτερο δώρο που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι κάτι που δημιούργησες μόνη σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τι είδους δώρα που δεν είναι αγορασμένα από κατάστημα μπορείς να δώσεις, τα οποία θα μπορούσαν να είναι καλύτερα από κάτι που αγόρασες σε ένα εμπορικό κέντρο.

Πηγή