Πώς να δημιουργήσεις ένα χώρο ηρεμίας και χαλάρωσης

Το σπίτι μας είναι ο πιο σημαντικός χώρος της ζωής μας, που σημαίνει ότι είναι ένα μέρος που όχι μόνο δεν πρέπει να μας αγχώνει αλλά πρέπει να δημιουργεί και τις συνθήκες για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε καλά.

Ένα σπίτι, καθαρό και τακτοποιημένο συμβάλλει στη μείωση του άγχους και μας βοηθά να παραμένουμε υγιείς. Αν χρειάζεσαι μερικές ιδέες, παρακάτω θα βρεις 6 τρόπους για να διακοσμήσεις το σπίτι σου για να μειώσεις το άγχος.

Κάνε εκκαθάριση

Οι κανόνες της Marie Kondo είναι πλέον πασίγνωστοι, οπότε η εκκαθάριση έχει προτεραιότητα. Ξεκαθάρισε τα πράγματά σου και ξεφορτώσου ό,τι δεν σου δίνει πια χαρά. Το περιβάλλον μας μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση μας και ένα καθαρό και οργανωμένο εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός καθαρού και οργανωμένου εσωτερικού περιβάλλοντος (το μυαλό σου). Κόψε τους συναισθηματικούς δεσμούς με τα αντικείμενα και άφησέ τα να φύγουν.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Χρησιμοποίησε χαλαρωτικά χρώματα

Μείνε μακριά από τα έντονα χρώματα όπως το κίτρινο, το κόκκινο και το πορτοκαλί, και αντ ‘αυτού, επίλεξε μια παλέτα που βοηθάει στη χαλάρωση και την ηρεμία. Παλ αποχρώσεις, όπως το μπεζ, τα λευκά και το ανοιχτό βιολετί αποτελούν επιλογές για έναν πιο “ήσυχο” χώρο. Αν χρειάζεσαι λίγο χρώμα ή κάτι πιο ζωηρό, προτίμησε ένα έργο τέχνης ή διακοσμητικά, που θα σε κάνουν ευτυχισμένη και θα προσθέσουν το pop στοιχείο που θέλεις, χωρίς όμως να είναι υπερβολικά.

Πρόσθεσε φυτά

Ένα από τα πιο χαλαρωτικά πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να περάσεις χρόνο στη φύση. Σε βοηθά να χαλαρώσεις φυσικά και σε κρατά γειωμένη. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να προσθέσεις φυτά στο σπίτι σου. Απλά φροντίστε να βρεις σημεία για να ευδοκιμήσουν. Τα λουλούδια δεν αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα όμως δημιουργούν συναισθήματα ευτυχίας και χαλάρωσης.

Άναψε κεριά

Τα κεριά δημιουργούν μια ήρεμη ατμόσφαιρα στο σπίτι σου. Επιπλέον, τα αρωματικά κεριά μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το άγχος. Πρόσθεσε μερικά κεριά αρωματοθεραπείας στη συλλογή σου. Η λεβάντα είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή καθώς το άρωμά της είναι άκρως χαλαρωτικό.

Προτίμησε διακοσμητικά που σε χαροποιούν

Η τοποθέτηση έργων τέχνης, φωτογραφιών ή διακοσμητικών που σε κάνουν χαρούμενη και σου υπενθυμίζουν τις ευχάριστες αναμνήσεις ή όσα σε εμπνέουν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσεις μία θετική ατμόσφαιρα.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Τοποθέτησε έναν κάδο απορριμάτων στην είσοδο

Θα μπορείς να πετάς χαρτιά, αποδείξεις και γενικά οτιδήποτε θα άφηνες στην άκρη για αργότερα, αμέσως μόλις μπεις στο σπίτι ή πριν φύγεις.

Πηγή