Οι μικρές ντουλάπες συχνά δίνουν την αίσθηση πως δεν χωράνε αρκετά ρούχα και παπούτσια (τουλάχιστον όχι όσα θα θέλατε), ωστόσο με μερικές έξυπνες κινήσεις μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο και να οργανώσετε τα υπάρχοντά σας με πολύ λειτουργικό τρόπο. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε.

Advertisements

Απομακρύνετε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε Μοιάζει αυτονόητο αλλά η αλήθεια είναι πως συχνά η ντουλάπα μας περιέχει πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται. Αν υπάρχουν ρούχα ή παπούτσια που έχετε να χρησιμοποιήσετε πάνω από έναν χρόνο ή αν κάποια ρούχα δεν σας χωράνε πια, συγκεντρώστε τα, αποθηκεύστε τα σε κουτιά και βάλτε τα σε κάποια αποθήκη ή χαρίστε τα. Θα δείτε πως με αυτή την απλή κίνηση η ντουλάπα σας θα αναπνεύσει. Μην ξεχάσετε να απομακρύνετε και τα νάιλον ή τις σακούλες μέσα στις οποίες ενδεχομένως βρίσκονται κάποια αξεσουάρ.

Μοιάζει αυτονόητο αλλά η αλήθεια είναι πως συχνά η ντουλάπα μας περιέχει πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται.

Εκμεταλλευτείτε το πάτωμα της ντουλάπας Αν έχετε πολλά ρούχα σε κρεμάστρες, τότε το πάτωμα της ντουλάπας σας παραμένει πιθανώς ένας ανεκμετάλλευτος χώρος. Κρεμάστε τα μακριά ρούχα στη μία πλευρά και αφήστε την άλλη για τα πιο κοντά. Αυτόματα θα δημιουργηθεί κενός χώρος στον οποίο μπορείτε να βάλετε κουτιά, ράφια ή μια παπουτσοθήκη.

Κρεμάστε τα μακριά ρούχα στη μία πλευρά και αφήστε την άλλη για τα πιο κοντά.

Αξιοποιήστε το πάνω ράφι Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά που θα τοποθετήσετε στο πάνω ράφι της ντουλάπας σας για να το χωρίσετε και να δημιουργήσετε μικρότερους χώρους. Εκεί μπορείτε να βάλετε διπλωμένες μπλούζες τη μία πάνω στην άλλη ή άλλα αξεσουάρ (όπως πχ τσάντες) τα οποία θα είναι εύκολα προσβάσιμα.

Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά που θα τοποθετήσετε στο πάνω ράφι της ντουλάπας.

Στρέψτε την προσοχή σας στις γωνίες Οι γωνίες μιας ντουλάπας είναι από τα σημεία τα οποία μένουν συνήθως ανεκμετάλλευτα. Για να τις αξιοποιήσετε προμηθευτείτε ράφια για γωνίες ή γωνιακές μπάρες πάνω στις οποίες μπορείτε να κρεμάσετε ρούχα ή αξεσουάρ.

Οι γωνίες μιας ντουλάπας είναι από τα σημεία τα οποία μένουν συνήθως ανεκμετάλλευτα.

Χρησιμοποιήστε τις πόρτες Οι πόρτες μιας ντουλάπας αποτελούν ιδανικό σημείο για να αποθηκεύσετε πράγματα. Χρησιμοποιήστε γάντζους για να κρεμάσετε τις τσάντες ή τα φουλάρια σας, βάλτε έναν πίνακα από φελλό για να κρεμάσετε τα κοσμήματα και τα καπέλα σας ή προσθέστε ειδικά ράφια που προορίζονται για τα παπούτσια σας.

Οι πόρτες μιας ντουλάπας αποτελούν ιδανικό σημείο για να αποθηκεύσετε πράγματα.

Τα παπούτσια σας, εκτός από την πόρτα, μπορούν να αποθηκευτούν σε κάθετες κρεμαστές παπουτσοθήκες που θα κρεμάσετε στην άκρη της μίας πλευράς της ντουλάπας σας ή σε παπουτσοθήκες που θα τοποθετήσετε στο πάτωμα. Αν, όμως, δεν θέλετε – όπως αναφέρετε – να βρίσκονται τα παπούτσια και τα ρούχα σας στον ίδιο χώρο, τότε δείτε αυτές τις Πανέξυπνες Ιδέες για να Αποθηκεύσετε τα Παπούτσια σας με Στιλ που θα σας βοηθήσουν να τα αποθηκεύσετε έξυπνα εκτός ντουλάπας και να εξασφαλίσετε την απαραίτητη οργάνωση – πάντα με κομψότητα και στυλ!

Advertisements
Advertisements

Πηγή