Δυστυχώς, η απώλεια κιλών πέρα από μεγάλη προσωπική επιτυχία του καθενός, έχει και τα μειονεκτήματά της. Ο λόγος φυσικά για τη χαλάρωση. Αυτό το πρόβλημα πιο συχνά αναπτύσσεται στο πρόσωπο, το λαιμό, στα μπράτσα, την κοιλιά και τους μηρούς.

Βέβαια, η απόκτηση ενός σφριγηλού δέρματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ταυτόχρονα δεν αποτελεί ανέφικτο άθλο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να οπλιστείτε με υπομονή, όρεξη και ένα καλό ζευγάρι…αθλητικά.

Λαιμός και πηγούνι

Το χαλαρό δέρμα στο λαιμό δημιουργεί την αντιαισθητική εμφάνιση του γνωστού διπλού πηγουνιού. Το συγκεκριμένο σημείο μπορεί να αποκατασταθεί με ασκήσεις, που επικεντρώνονται στον τομέα αυτό εξαλείφοντας την εμφάνιση της χαλαρότητας του δέρματος.

Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω μέχρι το τελικό σημείο που φτάνει, χωρίς να πονάτε και να τεντώνετε υπερβολικά το λαιμό σας. Στη συνέχεια, ανοιγοκλείστε το στόμα σας σιγά-σιγά αγγίζοντας τα δόντια σας, κάθε φορά. Μπορεί να αισθανθείτε ένα ελαφρύ τράβηγμα στους μυς του σαγονιού σας αλλά μην τα παρατήσετε. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση 5 έως 10 φορές την ημέρα ημέρα για να έχετε σύντομα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Χέρια

Τα χέρια και ειδικά η περιοχή του μπράτσου είναι μία …θλιβερή ιστορία, για όσους κατάφεραν να χάσουν βάρος. Το δέρμα κάτω από τα χέρια γίνεται χαλαρό, κρεμά και η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να επανέλθει. Αυτό που εσείς μπορείτε να κάνετε είναι να καθίσετε αναπαυτικά με την πλάτη σας ίσια και να κρατήσετε ένα βαράκι σε κάθε χέρι, ακουμπώντας τα πλάγια, αριστερά και δεξιά.

Σηκώστε τα χέρια σας μπροστά σας με τις παλάμες στραμμένες προς τα μέσα. Σιγά-σιγά σηκώστε τα βαράκια πάνω από το κεφάλι σας. Λυγίστε τους αγκώνες σας έτσι ώστε τα χέρια σας να βρίσκονται πίσω από τα αυτιά σας. Κρατήστε τα για 5 έως 10 δευτερόλεπτα και αφήστε τα κάτω. Συνεχίστε με 10 έως 12 επαναλήψεις κάθε δεύτερη μέρα.

Κοιλιακοί

Ασκήσεις όπως οι κοιλιακοί ενισχύουν και τονίζουν τους μυς της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ παράλληλα σας βοηθούν να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος και δέρμα, που ενδεχομένως έχει συσσωρευτεί. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών.

«Μπλέξτε» τα δάχτυλα των χεριών σας το ένα μέσα στο άλλο (στο ύψος του καρπού) και έπειτα τοποθετήστε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι. Χωρίς να λυγίζετε το λαιμό σας, σηκώστε αργά το κεφάλι σας και την πλάτη από το πάτωμα. Κρατήστε για πέντε δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Επαναλάβετε 10 έως 20 φορές.

Πόδια

Το δέρμα που περισσεύει μπορεί να συσσωρεύεται στο εσωτερικό των μηρών. Για την αντιμετώπιση της αντιαισθητικής εμφάνισης, που θυμίζει «σακουλιασμένο δέρμα», ξαπλώστε αρχικά στην αριστερή σας πλευρά με το αριστερό πόδι σας τεντωμένο και το δεξί λυγισμένο σε μια γωνία 90 μοιρών, μπροστά από το αριστερό σας πόδι (μία στάση σα να κοιμάστε μπρούμυτα δηλαδή).

Στηριχτείτε στον αγκώνα σας και κρατώντας το αριστερό πόδι σας ευθεία, σηκωθείτε αργά μέχρι να νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα στο εσωτερικό των μηρών σας. Κρατήστε για πέντε δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Επαναλάβετε 10 φορές με εναλλαγές αριστερό –δεξί πόδι.

Tip

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα άσκηση, συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Μην ξεχνάτε πως, αν και αυτές οι ασκήσεις μπορεί να είναι χρήσιμες για την τόνωση και σύσφιξη των μυών σας και στοχεύουν στο να σας βοηθήσουν να μειωθεί το χαλαρό δέρμα, ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με την καθημερινή φυσική δραστηριότητα αυξάνει τις πιθανότητες για τη διατήρηση της μυϊκής σας μάζας και του σωστού βάρους.

Πηγή