Τι να κάνετε το τσουρέκι που περίσσεψε; Brownies

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. τσουρέκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. μέλι
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 320 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 4 μέτρια αυγά
  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • Άχνη ζάχαρη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, τη ζάχαρη και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός τα ανακατεύουμε τελείως μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μέλι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ρίχνουμε μέσα στο ζεστό μείγμα τη σοκολάτα κουβερτούρα και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η σοκολάτα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Έπειτα ρίχνουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι σε δόσεις και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
  5. Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί φούρνου 20 x 20 εκ., στρώνουμε στον πάτο του λαδόκολλα και τοποθετούμε το τσουρέκι ώστε να γεμίσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το τσουρέκι και αφήνουμε το ταψί στη άκρη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  6. Μόλις ξεκουραστεί, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.
  7. Όταν ψηθεί, το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  8. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Πηγή