Ακόμα και αν κάποια είναι μικρής σημασίας, ο ειδικός θα σας καθοδηγήσει ως προς το τι προκαλεί πραγματική ανησυχία

Κάποια πράγματα και συμπεριφορές θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικές στην παιδική ηλικία, ενώ άλλες εγείρουν ανησυχία και ίσως θα έπρεπε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Στα νήπια, ανησυχητικό είναι όταν το παιδί προτιμά τον αυνανισμό σε σχέση με άλλες δραστηριότητες και δεν μπορεί να σταματήσει, όταν αναγκάζει ένα άλλο παιδί σε σ∈ξουαλικό παιχνίδι και όταν αγγίζει τα γενvητικά όργανα ανθρώπων που δεν γνωρίζει.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, όταν αγγίζουν ή τρίβουν επίμονα τα γεvvητικά τους όργανα δημόσια, όταν αγγίζουν άλλα παιδιά με επιθετικότητα και όταν χρησιμοποιούν συνέχεια σ∈ξουαλική γλώσσα.

Τι αποτελεί μεγάλη ανησυχία; Μιλάμε για τις περιπτώσεις που είναι επιβλαβείς και όχι εντάξει και χρειάζονται βοήθεια από ειδικό. Όταν το παιδί αγγίζει τον εαυτό του δημόσια και επίμονα, όταν μιλάει επίμονα για το σ∈ξ και τις σ∈ξουαλικές πράξεις και όταν ασκεί επιθετικότητα σε άλλα παιδιά για αυτόν το σκοπό. Αναζητήστε βοήθεια εάν ανησυχείτε για τη συμπεριφορά του παιδιού. Ακόμα και αν κάποια είναι μικρής σημασίας, ο ειδικός θα σας καθοδηγήσει ως προς το τι προκαλεί πραγματική ανησυχία.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Πηγή