Πόσο συχνά πρέπει να τρώτε; Ο κλασικός κανόνας των «τριών γευμάτων την ημέρα» μπορεί να μην είναι τόσο απαρχαιωμένος όσο νομίζετε. 

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση έξι μικρότερων γευμάτων μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία.

Μία έρευνα από το American Heart Association διαπίστωσε ότι τρεις στους πέντε (60%) εργαζόμενους Αμερικανούς που τρώνε συνήθως το μεσημεριανό γεύμα κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη βελτίωση της ποιότητας του γεύματός τους.

Παρόλα αυτά, η καλύτερη πρακτική απώλειας βάρους για κάθε άνθρωπο διαφέρει, όπως αναφέρει η ψυχολόγος Δρ. Dara Bushman. «Η απώλεια βάρους συμβαίνει όταν ένα πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό και ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τις ανάγκες ενός ατόμου. Εάν εργάζεστε σε δωδεκάωρες βάρδιες, δεν είναι ρεαλιστικό να τρώτε κάθε δύο ώρες», τονίζει. Επίσης, είναι σημαντικό να θέσετε στόχους προκειμένου να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 Είστε ο καλύτερος εκπρόσωπος του σώματός σας για να καθορίσετε την απάντηση στο ερώτημα «πόσο συχνά θα πρέπει να τρώτε» και η καλύτερη επιλογή για απώλεια βάρους, είναι αυτή που είναι πιο εύκολη για εσάς και θα διαρκέσει περισσότερο.

  Ροδάκινα: Τα σημαντικά οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας

Η απώλεια βάρους σχετίζεται με τις συνολικές ημερήσιες ενεργειακές δαπάνες. Εάν καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από ό,τι καίτε, το σώμα πρέπει να καλύψει αυτό το κενό. Αυτό το κάνει με την καύση του αποθηκευμένου λίπους, και έτσι χάνετε βάρος.

«Μόλις προσδιορίσετε τις συνολικές ημερήσιες ενεργειακές δαπάνες και ενσωματώσετε την άσκηση στον τρόπο ζωής σας, μπορείτε να καθορίσετε ακριβώς πόσο μπορείτε να τρώτε για να χάσετε βάρος, είτε πρόκειται για έξι ή δύο γεύματα την ημέρα», σημειώνει ο Amber Nash, ειδικός σε θέματα διατροφής.

πηγή