Μία έρευνα από το Ινστιτούτο του Kinsey για μελέτη στο Σeξ, την Αναπαραγωγή και το Φύλο αποκάλυψε το πόσο συχνά οι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών κάνουν σeξ, βρίσκοντας πως οι ηλικίες μεταξύ 18-29 χρονών κάνουν δύο φορές περισσότερο σeξ σε σύγκριση με εκείνους που διανύουν τη δεκαετία των 40s.

Advertisements

Το ότι μεγαλώνοντας κάνουμε όλο και λιγότερο σeξ αποτελεί ένα σχεδόν αναπόφευκτο γεγονός της ζωής για όλους.

Μπορεί στο τέλος της εφηβείας μας και την αρχή της δεκαετίας των 20s τα ζευγάρια να μη μπορούν να ξεκολλήσουν ο ένας από τον άλλον, αλλά από τη στιγμή που η μέση ηλικία αρχίζει να κάνει την εμφάνιση της, το σeξ συνήθως μπαίνει στη μηνιαία μας ατζέντα ως υπενθύμιση. Και μάλιστα με ένα μεγάλο ερωτηματικό δίπλα του.

Παρόλο που σχεδόν ο καθένας θα επιθυμούσε να κάνει περισσότερο σeξ στην καθημερινότητα του, δεν υπήρχε ένας εύκολος τρόπος να μάθουμε με τι συχνότητα κάνουμε σeξ σε σύγκριση με τα υπόλοιπα άτομα της ηλικίας μας. Μέχρι τώρα.

Το Ινστιτούτο Kinsey στο πανεπιστήμιο της Indiana βρήκε το θάρρος να κάνει την ερώτηση την απάντηση της οποίας όλοι θέλουμε να μάθουμε και δημοσίευσε τη «φυσιολογική» συχνότητα σeξ για κάθε ηλικιακό group στην εφημερίδα The Sun.

Για τα άτομα μεταξύ 18 με 29 χρονών, τα (αρκετά προβλέψιμα) αποτελέσματα έδειξαν ότι κάνουν σeξ πιο συχνά από όλους, με ένα μέσο όρο 112 φορών το χρόνο, που σημαίνει δύο φορές την εβδομάδα.

Και παρόλο που δεν ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, η διαφορά στη συχνότητα σeξ αυτού του ηλικιακού group ξεπερνάει τα άτομα 30-39 χρονών, που κατά μέσο όρο κάνουν σeξ 86 φορές το χρόνο, ή αλλιώς 1.6 φορές την εβδομάδα.

Advertisements

Η ηλικία όμως στην οποία φαίνεται ότι το πάθος και η όρεξη αρχίζουν να εξατμίζονται για τα καλά, είναι τα 40, αφού τα πορίσματα έδειξαν ότι τα ζευγάρια με ηλικίες μεταξύ 40 και 49 χρονών τα καταφέρνουν μόνο 69 φορές το χρόνο, σχεδόν δηλαδή στα μισά της συχνότητας των ηλικιών 18-29. Δε μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μεγάλο μυστήριο, αφού τα παιδιά, οι υποχρεώσεις, η δουλειά και το άγχος των οικονομικών που συσσωρεύονται σε αυτήν την ηλικία δε βοηθούν τις ορέξεις και την ερwτική επιθυμία.

Το Ινστιτούτο δεν διερεύνησε την ερwτική ζωή των ανθρώπων άνω των 49 χρόνων, ενώ φάνηκε επίσης πως 34% των παντρεμένων ζευγαριών κάνουν σeξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, 45% λίγες φορές το μήνα και το 13% μόνο λίγες φορές το χρόνο.

Advertisements

Πηγή: gr.askmen.com