Είναι από τις πιο κρεμώδεις και νόστιμες συνταγές για ρυζόγαλο που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο; Απλά δοκιμάστε το.

Advertisements

 

Υλικά

  • 3/4 κούπας λευκό ρύζι
  • 2 κούπες γάλα
  • 1/3 κούπας λευκή ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 2/3 κούπας σταφίδες λευκές (προαιρετικά)
  • 1κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση

  • Ρίξτε 1 1/2 κούπα νερό σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το βράσει.
  • Ρίξτε μέσα το ρύζι, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το κατσαρολάκι και αφήστε το να σιγοβράζει για 20 λεπτά μέχρι να γίνει.
  • Σε ένα άλλο κατσαρολάκι αναμείξτε 1 1/2 κούπα από το μαγειρεμένο ρύζι, 1 1/2 κούπα γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Ζεστάνετέ το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες, για 15 με 20 λεπτά.
  • Ρίξτε μέσα το υπόλοιπο γάλα, το χτυπημένο αβγό και τις σταφίδες. Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντάς το συνεχώς.
  • Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
  • Πασπαλίστε με κανέλα ή μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.

Tips: αν θέλετε πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, επιλέξτε ρύζι τύπου καρολίνα

 

queen.gr

Advertisements

 

Advertisements