Advertisements

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια με κιμά γαλοπούλας και συνοδεύστε με κίτρινο ρύζι με πιπεριές και γιαούρτι!

 

Advertisements

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. ψωμί για τοστ
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 αβγό
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας

Για τη γαρνιτούρα

  • 600 γρ. ρύζι κίτρινο, με πιπεριές
  • 100 γρ. νερό, βραστό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • θυμάρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

 

Advertisements

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μπιφτέκια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και να χάσουν την υγρασία τους.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα των λαχανικών, τον δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για τη γαρνιτούρα

  • Τοποθετούμε ένα γουοκ σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βραστό νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε τα μπιφτέκια με το ρύζι, το γιαούρτι, θυμάρι και ελαιόλαδο.

 

 

akispetretzikis.com

 

Advertisements

 

Advertisements