Δοκιμάστε την παραλλαγή αυτή του μπριάμ και θα με θυμηθείτε. Ένας ακόμα λόγος για να ξεκινήσουμε υγιεινή διατροφή με λαχανικά και κοτόπουλο στην πιο ελαφριά και γευστική εκδοχή τους.

 

Μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Υλικά Συνταγής

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα
  • 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος
  • 1/2 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
    αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 λαδόκολλες

 

Εκτέλεση

Για το μπριάμ με κοτόπουλο,πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέγεθος μπουκιάς. Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε καρέ και τα προσθέτουμε.

Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μεγάλα καρέ. Κόβουμε τα κολοκύθια σε φέτες, αν είναι μικρά, ή σε καρέ, αν είναι μεγάλα και τα προσθέτουμε.

Ρίχνουμε την ντομάτα κομμένη σε καρέ, το σκόρδο, το δυόσμο, το θυμάρι, τη ρίγανη για το μπριάμ με κοτόπουλο.

  Πως να φτιάξετε ζουμερό χοιρινό Cordon Bleu με λαχανικά

Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές και το προσθέτουμε στα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί.

Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 4 λαδόκολλες. Τις κλείνουμε σε πουγκί. Δένουμε σφιχτά με σπάγκο, ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Α, θέλουμε ανοίγουμε τις λαδόκολλες και ρίχνουμε προσεκτικά το μπριάμ στο ταψί. Βάζουμε στο φούρνο για ακόμα 10′ και αφήνουμε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.

 

argiro.gr