Πως να φτιάξετε λαχταριστές πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου.

 

Υλικά

  • 120 γρ. ξινή κρέμα
  • 170 γρ. καυτερή σάλτσα
  • 4 φτερούγες κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 φλ. τσαγιού λάδι
  • 25 γρ. μείγμα πικάντικων καρυκευμάτων
  • 1 1/2 φλ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση

-Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά την ξινή κρέμα με την καυτερή σάλτσα.

-Καρυκεύστε και αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.

-Προσθέστε το στο μπολ με την καυτερή σάλτσα, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1- 2 ώρες ή και όλη τη νύχτα.

-Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

-Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με το μείγμα πικάντικων μπαχαρικών (κρατήστε και ένα κουταλάκι στην άκρη).

-Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και καλύψτε το με το μείγμα αλευριού.

-Τηγανίστε την κάθε φτερούγα κοτόπουλου στο καυτό λάδι για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

-Τοποθετήστε σε ένα πιάτο με χαρτί για να απορροφήσει το λάδι.

  Πως να φτιάξετε την πιο νόστιμη κολοκυθόπιτα με γλυκιά κολοκύθα και φέτα

-Γαρνίρετε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών που κρατήσατε στην άκρη και απολαύστε.

 

ΠΗΓΗ