Μπορεί να το λέει το όνομά του, αλλά το frozen yogurt δεν είναι, απλώς, παγωμένο γιαούρτι.

Advertisements

Απόδειξη, ότι αν βάλετε το αγαπημένο σας γιαούρτι στην κατάψυξη θα πάρετε μια παγοκολώνα απο γιαούρτι και τίποτε παραπάνω, σίγουρα όχι το παγωτένιο αποτέλεσμα που έχετε δοκιμάσει εκτός σπιτιού. Ναι, παγωτένιο, γιατί το frozen yogurt είναι, ουσιαστικά, ένα παγωτό από γιαούρτι.

 

Πώς να φτιάξετε frozen yogurt… με τα χεράκια σας!

Βήμα 1ο

Πάρτε 1 kg γιαούρτι με όλα τα λιπαρά του, 250 gr λευκή ζάχαρη ή 6 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι και το φρούτο της αρεσκείας σας σε μια λογική ποσότητα (300 – 400 gr για το 1 kg γιαούρτι), κομμένο σε κομματάκια.

Advertisements

Μπορεί να είναι φράουλες, βατόμουρα ή σμέουρα, ροδάκινο ή βερύκοκο, ακόμη και καρπούζι, που δίνει σχεδόν καθαρό χυμό.

 

 

Advertisements

Βήμα 2ο

Βάλτε το φρούτο στο μπλέντερ και πολτοποιήστε το. Στο μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το γιαούρτι, το λεμόνι και τη ζάχαρη ή το μέλι (το μέλι είναι πιο υγιεινό και, ίσως, κάνει το αποτέλεσμα πιο αφράτο) και ανακατέψτε ώσπου το μίγμα να γίνει απαλό και ομοιογενές.

Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το πολτοποιημένο φρούτο και ανακατέψτε αργά, με τη χαμηλότερη σκάλα του μίξερ ώστε ο πολτός να πάει παντού μέσα στο μίγμα.

Για έξτρα απόλαυση, μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλο, καβουρδισμένο και τριμμένο.

 

Advertisements

 

Βήμα 3ο

Ρίξτε το μίγμα σας σε ένα βαθύ τάπερ και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες ή ώσπου να αρχίσει μόλις να στερεοποιείται.

Βγάλτε το και χτυπήστε το με το μίξερ ώσπου να γίνει πάλι απαλό.

Advertisements

Ξανατοποθετήστε το στην κατάψυξη κι επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία 1-2 φορές ακόμη για να γίνει πιο αφράτο.

Στο τέλος, αφήστε το να παγώσει και πριν το σερβίρετε, περιμένετε μερικά λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς.

 

Mama365

Advertisements

 

 

Advertisements