Μπορεί να τρελαίνεσαι για την μηλόπιτα, αυτό το κέικ, όμως, συνδυάζει τα κλασικά μήλα με το λατρεμένο crumble, δίνοντας του την απαραίτητη τραγανότητα.

Συστατικά

  • 2 κουτ. του γλυκού βούτυρο ανάλατο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 3/4 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

 

Για το crumble:

  • 1 1/2 φλιτζάνι ξηροί καρποί, αλεσμένοι
  • 1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 3 κουτ. του γλυκού βούτυρο ανάλατο

Τα υγρά στοιχεία του κέικ:

  •  1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μήλα, κομμένα σε φέτες

 

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά σε στρογγυλή φόρμα.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το θαλασσινό αλάτι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς τα υλικά σου για το crumble, μέχρι να δημιουργηθεί η υφή που θέλεις να έχεις.
  • Σε ένα τρίτο μπολ, αναμειγνύεις αρχικά τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτεις το αβγό και ενώνεις για 2-3 λεπτά. Επαναλαμβάνεις με το δεύτερο αβγό. Προσθέτεις το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάς με έναν αβγοδάρτη, ενοποιείς με το μείγμα από το πρώτο μπολ και ομογενοποιείς.
  • Καθαρίζεις τα μήλα σου και τα κόβεις σε μικρά κυβάκια. Τα προσθέτεις στο μείγμα του τελευταίου μπολ και ανακατεύεις.
  • Περιχύνεις στη βάση της φόρμας το 1/2 του τελικού σου μείγματος και από πάνω το 1/2 του μείγματος με crumble. Επαναλαμβάνεις με την ίδια σειρά και στρώνεις ομοιόμορφα το μείγμα crumble.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 25 λεπτά και μοιράζεις σε κομμάτια.
  Πως να φτιάξετε την απολαυστική αλμυρή τάρτα κολοκύθι με φύλλο γιαουρτιού

ΠΗΓΗ