Ένας διαφορετικός, αρωματικός πουρές με γλυκοπατάτα και τέλεια υφή! Μπορείτε να τον συνοδέψετε με κάθε κρέας.

Advertisements

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 3 γλυκοπατάτες, πολύ καλά πλυμένες
  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 40 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • βούτυρο, σε κομματάκια
  • σιρόπι σφενδάμου
  • θυμάρι, φρέσκο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις 3 γλυκοπατάτες από όλες τις μεριές.
  • Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Βάζουμε το ταψάκι μέσα στον φούρνο για περίπου 1 με 1 ½ ώρα ανάλογα το μέγεθός τους.
  • Αφού ψηθούν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις γλυκοπατάτες από το ταψάκι μας.
  • Όσο είναι ακόμα ζεστές, τις κόβουμε στην μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε όλη την σάρκα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την σάρκα και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες γλυκοπατάτες.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε μέσα την σάρκα από τις γλυκοπατάτες, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.
  • Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν οι γλυκοπατάτες και να γίνει λείος ο πουρές μας.
  • Σερβίρουμε προσθέτοντας πάνω από τον ζεστό πουρέ μας κομματάκια βούτυρο, περιχύνουμε με λίγο σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμαράκι.

 

akispetretzikis.com

 

Advertisements

 

Advertisements